Mannenkoor Shansons staat op het podium van het Theater onder de Molen. Foto: PR
Mannenkoor Shansons staat op het podium van het Theater onder de Molen. Foto: PR

Dynamiek en een beetje show met Mannenkoor Shansons

VORDEN/LINDE - Het mannenkoor Shansons staat vrijdagavond 2 februari geprogrammeerd in Theater Onder de Molen.

Dit energieke en enthousiaste koor bestaat uit 21 homomannen uit de Achterhoek. Het is ontstaan uit een initiatief van een paar mensen die wilden optreden tijdens de maandelijkse soosavonden die in Doetinchem werden gehouden door Stichting Homoseksualiteit Achterhoek, afgekort; de SHA. Ziehier de eerste drie letters van de naam Shansons. Het koor staat onder leiding van dirigent Harry Thissen, die in dit roze gezelschap een minderheidspositie inneemt. Het repertoire is heel gevarieerd. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning. Tijdens optredens worden de muziekmappen niet gebruikt. Ook wordt dynamiek en een beetje show niet geschuwd.

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Kaarten kunnen via de website worden besteld, maar ook aan de zaal worden gekocht. Dit bijzondere theater heeft een beperkte capaciteit. Vooraf reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via de website.


www.theateronderdemolen.nl


Een muzikaal sprookje in een nieuw jasje

VORDEN - De leerlingen van Harmonie Vorden hebben op zaterdagmiddag 3 februari om 15.00 uur in het Kulturhus in Vorden een heel bijzonder verhaal te vertellen. Ze brengen onder leiding van Harry ten Brinke een verrassende uitvoering van 'Peter en de Wolf'.

Het verhaal van het jongetje Peter dat graag eens wat meer van de wereld wilde zien dan alleen de muur die om het erf van zijn opa's huis stond. Als het hek op een dag open staat, grijpt hij zijn kans en gaat de wereld in. Terwijl het spannende verhaal verteld wordt, hoor je allerlei muziek en geluiden, waarvan je misschien niet eens wist dat je ze met muziekinstrumenten kunt maken.
Het muzieksprookje Peter en de wolf uit 1936 is bij het grote publiek misschien wel het meest bekende werk van Sergej Prokofjev. Het werd geschreven met de gedachte kinderen vertrouwd te maken met muziekinstrumenten en klanken van de instrumenten om zo de interesse te wekken actief muziek te gaan maken. Die gedachte sluit naadloos aan bij de visie van Harmonie Vorden, vandaar dat wij onze eigen 'compositie' hebben geschreven bij dit verhaal.

Op deze wijze willen de leerlingen hun leeftijdsgenoten kennis laten maken met de mogelijkheden van hun instrument en laten horen wat een harmonie orkest kan uitvoeren. Kortom het verhaal vertellen en uitvoeren met de doelstelling waar het ooit voor geschreven is.