Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 1 februari was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de vierde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Riet Botschuyver en Bert Deunk 60,94%, 2. Dick Brinkman en Hans Dekker 59,90%, 3. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 56,77%. Lijn B. 1. Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker 63,48%, 2. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 60,43%, 3. Margaret Heiting en Gerda Tankink 51,74%. Lijn C. 1. Riekie Nieuwenhuis en Theo Schut 72,72%, 2. Leni Lamers en Tiny Kleinreesink 67,40%, 3. Paulien Gasseling en Miny Peters 61,15%.
Op woensdag 7 februari is de vijfde en tevens laatste speelavond van de vierde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Quintus D1 blijft op
eerste positie

HENGELO - Handbalvereniging SV Quintus had vier uit- en vier thuiswedstrijden op het programma. Vier teams behaalden winstpunten met hun spel. De Heren Senioren 1 staan nu op een derde plek in de competitie, de D1 blijft ondanks verlies van deze week bovenaan staan.

Zondag 4 februari speelde Dames B een spannende wedstrijd uit tegen Minerva, gespeeld in Terborg. Quintus begon goed maar liep toch snel tegen een achterstand aan door veel schoten vanaf de tweede lijn. Het tempo werd iets opgeschroefd en dat resulteerde in mooie aanvallen met snelle combinaties. De Quintus dames namen de voorsprong over en konden dit goed vasthouden. Eindstand 13-18.

De jongens HC1 moesten eveneens uit naar Minerva. Wat zij op voorhand verwachtten kwam ook uit: zeer offensieve verdediging. De Quintusjongens hadden er niet echt een antwoord op. Minerva was een grote maat te groot, verloren tegen een goede tegenstander. Eindstand 57-18. In Sporthal Zwolle was de wedstrijd tussen Quintus HB1 en Zwolle HB1. Het gastteam kon de winstpunten meenemen naar Hengelo. Uitslag 13 - 19. Heren 2 speelde ook uit, tegen Zwolle 2. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en de stand ging dan ook van begin af aan gelijk op. Ruststand 13-12. Ook in de tweede helft bleef het een spannende en sportieve strijd waarbij Quintus uiteindelijk helaas aan het kortste eind trok. Eindstand 21-20.

Quintus E1 speelde deze zondag thuis tegen Erix E1. In het begin ging het gelijk op. Maar in de tweede helft begon Quintus uit te lopen door een paar mooie breakouts. Er werd goed samengespeeld en verdedigd en ook vanuit de hoeken werd er gescoord. Eindstand 15-9.

De dames van Quintus moesten tegen de koploper Duiven DS2. De eerste helft speelde Quintus goed en kon steeds de aansluiting vinden met Duiven. In het begin van de tweede helft ging het even wat minder, waardoor Duiven kon uitlopen. Ondanks hard werken, lukte scoren in de tweede helft niet zo. Eindstand 11-18. De topper van de meiden D tegen Erix speelde zich af in De kamp. De uitwedstrijd was gewonnen met 16-1. Wat opviel was, dat er twee jongens meededen. De wedstrijd ging gelijk op, maar die twee jongens maakten het verschil. Ondanks het verlies hebben de meiden goed gespeeld. Uitslag 13-15.

Heren 1 van Quintus moest zondag 4 februari thuis aantreden tegen The Flyers HS1 uit Wijchen. Het was een mooie, harde, sportieve wedstrijd waar de scheidsrechter soms een rare beslissing had. Met rust was het 11-11 dus de tweee helft moest Quintus een tandje harder werken. En dat deden de heren van Quintus. Eindstand 22-20.