De organisatoren van het Kranenburgs Carnaval. Archieffoto: Jan Hendriksen
De organisatoren van het Kranenburgs Carnaval. Archieffoto: Jan Hendriksen Foto:

Kranenburgs Carnaval dit jaar alleen zaterdagavond

KRANENBURG/MEDLER – Komend weekeinde 'breekt' het carnaval weer los. Evenals voorgaande jaren vindt het Kranenburgs Carnaval dit jaar weer plaats in buurtschap Medler bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler. Dit jaar alleen op zaterdag 10 februari.

Door Jan Hendriksen

De organisatie van Kranenburgs Carnaval heeft er dit jaar namelijk voor gekozen om alle activiteiten te concentreren op de zaterdagavond, waar voorheen de activiteiten zowel op de zaterdagavond als de zondagmiddag plaatsvonden. "Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen van de carnavalszondag. Maar hiermee hopen we wel al het mooie van Kranenburgs Carnval te bieden heeft te concentreren op één avond", aldus de organisatie onder leiding van voorzitter André Arfman.

De zaterdagavond staat traditiegetrouw in het teken van de onthulling van de nieuwe prins en zijn adjudant tijdens het grote Carnavalsbal onder leiding van de plaatselijke band 'Anders is het niet'. Dat zal ook deze editie het geval zijn. Maar eerst zal er die avond afscheid worden genomen van de prins en zijn adjudant van vorige jaar: Prins Bram (Klein Haneveld) de Eerste en adjudant Bjorn (Nijenhuis) de Eerste die onder het motto "Dat wij terecht het echte carnaval van Kranenburg en omstreken zullen vieren, daar kunnen ze in Vorden niets aan verstieren" vorig jaar de scepter zwaaiden over het Kranenburgse Carnaval.

Op het moment dat de nieuwe prins onthuld is zullen onder leiding van de band 'Anders is het niet' het feest losbarsten. Verder zullen ook enkele gastoptredens van lokale helden de revue passeren.


Carnavalsavond VOEST in sporthal 't Jebbink uitverkocht

VORDEN – Het Carnavalsfeest dat de Vordense Evenementen Stichting VOEST zaterdagavond 10 februari in sporthal 't Jebbink organiseert is volledig uitverkocht.

Door Jan Hendriksen

"Dat begon twee weken geleden met het bericht dat ons verkooppunt bij Bruna Vorden al volledig was uitverkocht. Na bekendmaking hiervan duurde het slechts twee dagen om ook de andere vijftig procent van de kaarten op ons tweede verkooppunt en mede organisator sporthal 't Jebbink verkocht te krijgen. Als organisatie is het altijd leuk te ervaren dat een evenement dat je organiseert vroegtijdig is uitverkocht en daarin is anderhalve week van te voren natuurlijk wel wat extreem, maar wel zeer leuk. Wij als organisatie, sporthal 't Jebbink en VOEST, kunnen ons dus nu volledig focussen in het opbouwen van het feest en gaan dan ook ons uiterste best doen om de feestruimte gezelligheid en ambiance te geven voor een te gek carnavalsfeest", zo verklaart VOEST voorzitter Jarno Messing.

De organisatoren van VOEST kijken er zeer naar uit de mensen die een kaartje hebben bemachtigd zaterdagavond te verwelkomen en hopen op leuke en originele outfits voor de verkiezing van best verklede individu(o) en best verklede groep.