ST-team Vorden- Ratti JO19-3 in de nieuwe trainingspakken. Foto: PR
ST-team Vorden- Ratti JO19-3 in de nieuwe trainingspakken. Foto: PR Foto:

Nieuwe trainingspakken voor ST-team Vorden-Ratti JO19-3

VORDEN - Op zaterdag 20 januari heeft het ST-team Vorden-Ratti JO19-3 nieuwe trainingspakken in ontvangst genomen. Deze trainingspakken zijn aangeboden door Lebbink Totaalbouw. Namens het team en Ratti heeft sponsor Frans Lebbink een mooie bos bloemen ontvangen.

Vorden mist kans op aansluiting top 3

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag een fraaie kans gemist om aansluiting te krijgen bij de top drie van de tweede klasse I. Aangezien de nummer twee, Voorwaarts Twello en nummer drie Orion Nijmegen beide verloren had bij winst op koploper Spero was de afstand op dit trio nog maar drie verliespunten geweest. Nu werd na de 1-3 nederlaag de ploeg uit Elst de grote winnaar van dit weekend, want Spero staat nu alleen op kop en heeft een gat met Vorden geslagen van 9 punten. De ploeg van trainer Michel Feukkink vindt zichzelf nu terug op een gedeelde vijfde plaats met 17 punten uit twaalf wedstrijden.

De wedstrijd begon dramatisch voor Vorden want Spero kon twee keer op precies dezelfde wijze optimaal profiteren van de te ver naar voren geschoven verdediging van Vorden. In de derde minuut werd een bal vanuit het middenveld over Sam Abbink heen gespeeld en de rechtsbuiten kon de stuiterende bal in één keer voor geven waarna de spits geheel vrij kon inkoppen. In de negentiende minuut een exact dezelfde situatie maar dan aan de rechterkant van de verdediging van Vorden. In dit geval stond Bart Stokman te ver naar voren en zag de pass naar de linksbuiten over hem heen verdwijnen en ook de voorzet van deze speler van Spero kon ongehinderd ingekopt worden: 0-2.
Door deze tussenstand restte Vorden niets anders dan direct in de achtervolging te gaan en jacht te maken op de aansluitingstreffer. Zonder dat het tot echt goed voetbal kwam, werd door de juiste wedstrijdinstelling, iets feller reageren dan de eerste 20 minuten en aanvallende kwaliteiten er toch een aantal kansen en mogelijkheden afgedwongen. Maar vooral Daan Horstman en Gijs van der Veen konden beide niet hard en doeltreffend genoeg uit halen en bij een voorzet van Tom Klein Kranenberg kopte een verdediger van Spero nog op zijn eigen lat.

Na de rust drong Vorden nog meer aan en won het nagenoeg alle 'tweede ballen' op het middenveld waar naast Koen Oosterhuis dit keer Sven Mulder speelde door afwezigheid van Roy Böhmer. Vorden drukte Spero terug op eigen helft en wilde perse die 1-2 maken. Een kopbal van Gijs op de lat, een goede uithaal vanaf 17 meter van Daan net over de kruising en vele mogelijkheden in het 16-metergebied zorgden er jammer genoeg niet voor dat het 1-2 werd. Uiteindelijk kwam deze stand alsnog op het bord te staan, toen Daan Horstman na een afkoelingsperiode van tien minuten, in de 85ste minuut de 2-1 maakte. In de 89ste minuut kreeg Gijs van der Veen nog een enorme kans met een kopbal maar vanaf 5 meter schampte hij het leder en bleef het 1-2. In de 93ste minuut werd het na een prima uitval uiteindelijk nog 1-3 en konden de geel-zwarten de wonden likken, helemaal toen de overige uitslagen ook nog eens bekend werden gemaakt.

Dash weet lastige tegenstander te
verslaan

VORDEN - Dash ontving afgelopen zaterdag in eigen huis VC Zwolle. Het Zwolse team staat slechts een plek lager op de ranglijst en was vooraf dan ook al ingeschat als een lastige tegenstander voor de dames uit Vorden. Het Zwolse team bestaat uit jonge talenten van de eredivisieclub en heeft een sterke middenaanval.

Dash begon de wedstrijd wederom met een snelle achterstand. Al snel stond er een 1-6 voorsprong voor de bezoekers op het bord en wisten de Vordense dames dat ze opnieuw aan het begin van de wedstrijd een inhaalrace moesten beginnen.
Waar het de voorgaande wedstrijden steeds niet meer lukte om in de eerste set het tij op tijd te kunnen keren lukt het deze zaterdag net wel. Uiteindelijk betaalt de gekozen speelwijze en correcte uitvoering ervan zich uit en wint de thuisploeg de eerste set met 27-25.
De tweede set gaat Dash verder waar het mee begonnen was en stootte door naar een overtuigende 25-16 winst en daarmee een 2-0 voorsprong.
Zoals vaker in volleyballand was de derde set een lastige om de druk en felheid vast te houden. Zwolle wist wel raad met de lossere teugels en deed met 21-25 wat terug en kwam op 1-2.
De vierde set wist Dash de druk weer op te voeren en te vertrouwen op haar eigen spel. Zwolle spartelde begin van de set nog tegen, maar was aan het eind van de set duidelijk kapot gespeeld door de thuisploeg. Met 25-18 stelde Dash de 3-1 overwinning veilig en vergrootte daarmee het gat met deze naaste concurrent.

Dash heeft nu een paar weken geen wedstrijden en kan deze periode goed gebruiken om kleine blessures te laten herstellen en zich goed voor te bereiden op de laatste zes wedstrijden van dit seizoen. Op 10 maart hervatten de Vordense dames de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen DeVoKo uit Denekamp.