Het pand van Monuta aan Het Jebbink in Vorden. Foto: PR
Het pand van Monuta aan Het Jebbink in Vorden. Foto: PR Foto:

Vereniging doet oproep aan inwoners voor verdere geldmiddelen

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Het bestuur is de afgelopen maanden zeer actief geweest bij het onderzoeken van andere mogelijkheden. Daarbij is geconcludeerd dat het huren van een ruimte die voldoet aan bovengenoemde voorwaarden, financieel niet mogelijk is zonder een substantiële contributieverhoging.

Momenteel doet zich de mogelijkheid voor om de aula van Monuta, Het Jebbink 4A, te kopen (exclusief de zogenoemde dienstwoning). Enkele jaren geleden is een legaat voor een dergelijk doel ontvangen. Ondanks het feit dat de totale financiering dit legaat ruim te boven gaat, wil men deze mogelijkheid gedegen onderzoeken. Nadat recent de leden van Oud Vorden over de plannen zijn geïnformeerd, wordt (naast de optie hiervoor een hypotheek op te nemen) nu ook het Vordense publiek benaderd met het verzoek Oud Vorden aan verdere geldmiddelen te helpen.

Dat kan via een eenmalige schenking: rekeningnummer NL74 RABO 0366406523, o.v.v. 'schenking voor aankoop gebouw', (die valt onder de ANBI-regeling en fiscaal aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting) of via crowfunding, waarbij men tegen een jaarlijkse rentepercentage aan Oud Vorden een bedrag wordt geleend. Meer hierover is te lezen op de website onder het kopje 'laatste nieuws'. Voor meer informatie kan men ook telefonisch of per e-mail contact opnemen.


info@oudvorden.nl

Wim Ruiterkamp, voorzitter: 0575-555455

Anja Menkveld-Wullink, secretaris: 0575-553370

Gerrit Vlogman, penningmeester: 0575-552542


Droom komt uit voor oud-Vordenaar Roy Eijkelkamp

VORDEN - Oud-Vordenaar Roy Eijkelkamp zal per 1 maart het stokje als chef-kok van Menno Post van tweesterrenrestaurant de Bokkendoorns in Overveen over gaan nemen. Eijkelkamp reageerde dolblij op zijn benoeming: "De droom die ik had om ooit chef van een sterrenzaak te worden is nu uitgekomen, veel eerder dan verwacht. Ik ben super trots dat ik nu als chef-kok aan het hoofd mag staan van onze witte brigade.''

Meesterkok Menno Post heeft besloten het restaurant te gaan verlaten, om meer tijd voor zijn vrouw en gezin te hebben. Over zijn opvolger zegt Post: "Roy is er klaar voor en heeft de kwaliteiten om een goede chef te worden van deze mooie zaak. Ook eigenaar Pascal Beeren heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe chef.

Roy werkt alweer tien jaar bij de Bokkedoorns, vijf jaar onder Lucas Rive en vijf jaar onder Menno Post. Twee goede leermeesters. De nieuwe keukenleider gaat niet veel veranderen. "De Bokkedoorns is mijn lust en mijn leven. Onze kracht is en blijft een klassieke kookstijl met innovatieve technieken'', aldus Eijkelkamp.

Diverse prijzen
Eijkelkamp heeft door de jaren heen de nodige prijzen gewonnen. Behalve winnaar van de Gouden Koksmuts in 2013 was hij drievoudig winnaar bij de koude klasse van de jaarlijkse EvenTTCulinair in Assen, voormalig lid van het nationale jeugdteam van het Koksgilde (waarmee ze Europees kampioen zijn geworden) en winnaar van het Nationaal Kampioenschap Leerling-Koks 2007.