Kinderen deden onder andere mee aan de demonstratielessen in de gymzaal. Foto: PR
Kinderen deden onder andere mee aan de demonstratielessen in de gymzaal. Foto: PR Foto:

Kennismaken met Integraal
Kindcentrum De Kraanvogel

KRANENBURG - Zaterdag 3 februari was er een open dag bij het Integraal Kindcentrum De Kraanvogel in Kranenburg. Ouders en kinderen konden kennismaken met basisschool De Kraanvogel en de BSO Ariƫl en speel-/leergroep Het Kraankuiken van Avonturijn. Er waren ook veel kinderen om mee te doen met de demonstratielessen, onder andere in de gymzaal, en om te vertellen over hun school. Ook de groentekraam van groep 8 met groente uit de schooltuin was aanwezig.

De Kraanvogel biedt passend onderwijs door een goede zorgstructuur, waar ook 'plus'-kinderen en kinderen die meer zorg nodig hebben, welkom zijn. De Kraanvogel is omringd door een groen schoolplein met een klimtoren, water, zand en een groentetuin. Door het kwalitatief goede bewegingsonderwijs en het gevarieerde aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten, heeft de school het vignet Gezonde School voor Bewegen en Sport behaald. In de speel-/leergroep, voor kinderen van 2 tot 4 jaar, worden de kinderen op een natuurlijke en speelse manier voorbereid op de overstap naar de basisschool. Voor schoolgaande kinderen biedt Avonturijn voor- en naschoolse opvang. Bij de BSO is er een keuze uit activiteiten op het gebied van sport en spel, cultuur en natuur. Ook op studie- en roostervrije dagen van school is de opvang geregeld.

Open dag gemist? Bel gerust voor een afspraak via 0575 - 55 66 52 of kom langs op de inloopochtend op woensdag 28 maart tussen 9.00 en 11.00 uur. Op die ochtend is de speel-/leergroep te zien en kunnen er vragen gesteld worden over overblijven, vervoer, sportactiviteiten, extra ondersteuning enzovoort. Er zijn ook ouders aanwezig, die hun ervaringen kunnen delen.