Verliefd, verloofd, getrouwd

VORDEN - Op donderdag 22 februari geeft mevrouw Ina Timmer bij de vereniging Oud Vorden een presentatie met als titel: Verliefd, Verloofd, Getrouwd. Iedereen is van harte welkom op donderdag 22 februari om 20.00 uur bij Hotel Bakker.

In de lezing ´Verliefd, Verloofd, Getrouwd´ neemt Ina Timmer (al meer dan 30 jaar Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) ons mee door de geschiedenis van het huwelijk. Zij vertelt over de tradities en rituelen rond het trouwen door de eeuwen heen. Allerlei wetenswaardigheden komen aan de orde: kleding, koppelen, huwelijksbootje, bruidstaart, enzovoort.

Maar ook: Wat had Karel de Grote met het huwelijk van doen? En wat heeft een vroegere paus voor invloed gehad op trouwen? Zijn bruidsjurken altijd overwegend wit geweest?

Daarnaast een persoonlijker tintje aan de avond aan de hand van foto´s uit het publiek. U wordt dan ook van harte uitgenodigd om eigen trouwfoto´s (of van ouders of kinderen) mee te nemen.


Jaarvergadering PCOB Vorden

VORDEN - Op donderdagmiddag 22 februari om 14.00 uur houdt de PCOB in De SooS (Dorpscentrum Vorden) haar jaarvergadering.

Dan worden de jaarverslagen voorgelezen door de secretaris en penningmeester en toegelicht. Ook zal er een contributievoorstel worden besproken. Verder volgt er een toelichting van ode vrijwillig ouderenadviseur Gerard Wesselink. Na de pauze volgt een uiteenzetting over de gang van zaken bij het Hospice in Zuthpen. Daarna volgt de gezamenlijke koffietafel van het Kulturhus. Hiervoor opgeven bij één van de bestuursleden.


Vrouwen van Nu naar Melkgeitenhouderij Roekevisch

VORDEN - Op woensdag 28 maart gaat Vrouwen van Nu naar de melkgeitenhouderij van de familie Roekevisch in Zelhem. Na ontvangst met koffie/thee met krentenbrood krijgen de dames een dvd-presentatie en een uitgebreide rondleiding door de stallen. Ook is er gelegenheid geitenkaas te proeven en te kopen. De excursie begint om 14.00 uur en leden van de afdeling Vorden kunnen zich nog tot 21 februari telefonisch of per mail opgeven bij Rikie Norde.


0575 551622

rikienorde@hotmail.com


Steun de Paaseitjes-actie van koor Reborn

WICHMOND - De leden van koor Reborn komen tussen 26 februari en 17 maart langs de deuren met paaseitjes. De paaseitjes zijn te koop voor 2,50 euro per zakje (3 zakjes voor 7 euro).

Het koor Reborn treedt gemiddeld vijf keer per jaar op. Voor deze optredens wil het koor haar repertoire vernieuwen. Mede met de verkoop van paaseitjes worden nieuwe muziekstukken aangeschaft. Het koor heeft sinds kort een nieuwe dirigente Marina Kirchhofer en oefent elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Iedereen die graag zingt is van harte welkom om keer te komen meezingen op onze repetitieavond.

Heeft u de leden met de paaseitjes gemist, dan kunt u contact opnemen met Madelon Elizen 06-30278716 voor een afspraak om de paaseitjes te komen halen of langs te laten brengen.


Harmonie Vorden viert lustrum

VORDEN - Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat Harmonie Vorden ontstaan is uit een fusie van de twee Vordense harmonie-orkesten. Harmonie Vorden wil dit eerste lustrum uitbundig vieren met een geweldig 'muzikaal verjaardagsfeest' in Sporthal 't Jebbink op zaterdagavond 7 april.

Het orkest, onder leiding van de enthousiaste dirigent Nikki Kleijsen, vindt dat het tijd is om een keer de stoelen aan de kant te schuiven en het publiek onder het genot van een drankje te laten swingen, zingen en dansen. Het wordt een 'Puur Hollands' meezingfeest in de sporthal van Vorden. Hiervoor heeft de vereniging de samenwerking gezocht me met band 'Diep Triest'. En, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, staan zij garant voor een geweldige muzikale show: Nederlandstalige muziek met een knipoog. Diep Triest heeft in het noorden van het land al heel wat optredens gedaan met plaatselijke harmonie- en fanfare-orkesten. Het programma bestaat uit Nederlandstalige hits zoals Malle Babbe van Rob de Nijs, Zij gelooft in mij, Viva Espana, Mexico van Zangeres zonder naam, een LUV medley en nog veel meer.

Het muziekspektakel met Diep Triest start 7 april om 20.00 uur en bestaat uit twee blokken met Harmonie Vorden samen met de band. Als afsluiter zal Diep Triest een knallende afterparty verzorgen. Er is tijdens deze avond een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Kaarten à 10 euro zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna Vorden of te reserveren via e-mail.


info@harmonievorden.nl