Vriendschap, afscheid en hoop

VORDEN - Op dinsdag 13 maart om 20.00 uur bent u hartelijk welkom in De Voorde (achter de Dorpskerk ) voor een avond over 'vriendschap, afscheid en tekenen van hoop'. Het thema wordt ingeleid met de korte film 'De Rode Ballon'.

Deze Franse film gaat over een jongetje in Parijs dat een prachtige rode ballon vindt. De gebeurtenissen van het jochie en zijn ballon raken aan onze eigen ervaringen. Hierover gaat men met elkaar in gesprek. Waar raakt ons deze film? Wat roept het in ons op? Zegt de film ons ook iets als gelovige? De avond staan onder leiding van Marga Engelage, pastoraal werker en Laura van de Kam, parochiemedewerker. Toegang is gratis.


Geef aan de Jantje Beton collectant

VORDEN - De jaarlijkse Jantje Beton Collecte wordt gehouden van 5 t/m 9 maart. In Vorden en Wichmond lopen ouders van de scouts en de oudere scouts van de David G. Alford groep voor de Jantje Beton Collecte. Van de collecteopbrengst is de helft bestemd voor deze collecterende jeugdorganisatie. De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer vrij buiten kunnen spelen.

Jaren geleden ontving Scouting Vorden van het Nationaal Jeugdfonds een belangrijke bijdrage voor de bouw van het nieuwe clubhuis. Mede dankzij de opbrengst van deze collecte kan Scouting voorzien in de materialen en gereedschappen die thans nodig zijn voor het altijd voortdurende onderhoud dat door vrijwilligers wordt uitgevoerd. Zo komt een groot deel van de collecte ten goede aan het plaatselijke jeugdwerk. Geef daarom aan de Jantje Beton Collectant en help de kinderen uit uw omgeving om lekker buiten te kunnen spelen.


Filmavond in Vorden

VORDEN - Deze week, donderdag 15 maart, is het weer filmavond in Vorden. Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om GEEN reclame voor de films in de media te maken. Dit is kosten sparend. Wel is het toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen, welke film er vertoond gaat worden. Daar vind u ook het complete overzicht voor dit najaar. De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar in bibliotheek Vorden, of op de avond zelf in Het Kulturhus. De kosten zijn 5 euro.


www.bibliotheekwestachterhoek.nl


Natuur in Bibliotheek Vorden

VORDEN - Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. In de bibliotheek in Vorden wordt in samenwerking met het IVN Noord-Midden Achterhoek tijdens de Boekenweek een speciale thematafel over de Natuur ingericht. Hier vindt u boeken binnen dit thema, informatie over het IVN en haar activiteiten, maar ook een routebeschrijving voor een wandeling die in Vorden begint bij de bibliotheek en dan voor een groot gedeelte langs de Baakse Beek gaat.