De toerrijders van VRTC de Achtkastelenrijders Foto: PR.
De toerrijders van VRTC de Achtkastelenrijders Foto: PR. Foto:

Lentetocht mooie uitdaging in het nog vroege racefietsseizoen

VORDEN – De Vordense Rijwiel- en Toer Club (VRTC) de Achtkastelenrijders organiseert zondag 25 maart haar jaarlijkse Lentetocht voor toerfietsers. Ook dit jaar weer op de vertrouwde datum (laatste zondag in maart) en met uitgezette routes naar de Veluwezoom en de Posbank. De deelnemers hebben de keuze uit twee afstanden; 80 en 110 kilometer. De starttijd beiden is van 8.00 tot 10.00 uur bij café-restaurant De Herberg aan de Dorpsstraat 10 in Vorden.

De honderdtien kilometer lange Lentetocht Vorden - Posbank is voor de fanatieke toerfietser een eerste uitdaging in het nog vroege racefietsseizoen. Na een mooie vlakke aanloop via het nieuwe fietspad langs de IJssel door Cortenoever gaat de route via Leuvenheim richting Laag Soeren om daar de slingerende fietspaden richting Posbank op te zoeken. Via de Beekhuizenseweg gaat het daarna richting Emma Pyramide. Vanaf Rozendaal maakt de route vervolgens een uitstapje met mooie klimmetjes in Velp en Arnhem-Noord (Valkenhuizen). Na de controlepost in Velp gaat de route terug via de Zijpenberg met halverwege opnieuw een mooi lusje. Om vervolgens aan te sluiten op de tachtig kilometer route. Vervolgens gaat de route via de Havikerwaard en Doesburg weer richting Vorden. Deze toertocht is met de eerste hoogtemeters van het seizoen (totaal ca. 830 hoogtemeters) een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste en Luik-Bastenaken-Luik.

De tachtig kilometer lange Lentetocht Vorden – Velumwezoom volgt voor een groot deel de honderdtien kilometer lange route, maar een aantal lastige klimmetjes worden overgeslagen. Deze afstand is meer geschikt voor de mensen die nog weinig trainingskilometers in de benen hebben en nog niet toe zijn aan een pittige tocht van honderdtien kilometer. De tachtig kilometer route gaat na de Emma Pyramide richting de controlepost in Velp. Na de controlepost gaat de route via een mooi fietspad richting Rheden en door de Havikerwaard via Doesburg terug naar Vorden. Voor meer informatie: www.vrtcvorden.nl.