De uitdaging met verschillende hindernissen aangaan. Foto: PR
De uitdaging met verschillende hindernissen aangaan. Foto: PR Foto:

Buddy Obstacle Run: sportieve uitdaging voor het goede doel

ZUTPHEN - Op zaterdag 7 juli 2018 zal de Buddy Obstacle Run plaatsvinden. Een obstacle run voor zowel gezonde als gehandicapte deelnemers die een sportieve uitdaging willen combineren door het overwinnen van hindernissen en daarmee het medicijnonderzoek naar de slopende stofwisselingsziekte Batten steunen. Het parcours van deze sportieve belevenis ligt in een prachtig natuurgebied in Zutphen.

Je kunt kiezen uit een parcours van 3 of 7 kilometer en er komt een Heldenparcours van twee kilometer waar mensen met een handicap de uitdaging van
verschillende hindernissen aangaan. Start en finish zijn aan de Veldesebosweg 30 in Warnsveld. Voor meer informatie en inschrijven kijk op de website Buddy Run

De Buddy Obstacle Run wordt georganiseerd door Stichting Battle4Kids en Stichting Beat Batten die zich gezamenlijk inzetten voor de ontwikkeling van een medicijn, zodat kids met Batten een kans op een toekomst krijgen. De opbrengsten worden 100% besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar deze slopende stofwisselingsziekte. Voor meer informatie over de stichting en de ziekte batten zie websites: battle4kids.nl en beatbatten.com.


buddyrun.nl


Jeugd BC Eefde, BC Rianto en BC Flash ontmoeten elkaar

VORDEN - Op zondag 11 maart heeft de jeugd van Badmintonclub Eefde, Badmintonclub Flash (Vorden) en Badmintonclub Rianto (Zutphen) een onderling toernooi gespeeld. Initiatiefnemer BC Eefde heeft de verenigingen uit de regio uitgenodigd voor een gezellige ochtend badmintonnen.

Er hebben in totaal 34 jeugdleden aan deelgenomen in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. In de drie op sterkte ingedeelde poules zijn veel leuke spannende wedstrijden gespeeld. Iedereen was zeer enthousiast, het is dus zeker voor herhaling vatbaar. Op 25 mei organiseert BC Flash het volgende toernooi en de datum van BC Rianto volgt daarna. Interesse in de badmintonsport? Kom dan gerust eens langs bij een van de verenigingen, men is altijd opzoek naar nieuwe leden.


Inloophuis Oude IJssel uitgiftepunt BreiBoezem

DOETINCHEM - Eens per maand komt een groepje enthousiaste breisters in het Inloophuis Oude IJssel bij elkaar om zogenaamde breiboezems te breien. "Wat dat zijn?", lacht Diana Harmsen, coördinator van de groep. "Breiboezems zijn gebreide borstprotheses voor vrouwen die borstkanker hebben gehad", legt ze uit. "We breien deze boezems voor vrouwen met een amputatie maar we breien ook de halve variant, voor vrouwen die een borstsparende operatie hebben ondergaan. Allemaal met speciaal garen en gevuld met speciale watten. En in alle maten!"

Het is een gezellige club van elf vrouwen die het niet alleen leuk vindt om te breien maar die daarnaast ook graag iets voor een ander wil doen. "We breien natuurlijk niet zomaar wat", zegt Diana. "We zijn aangesloten bij de Stichting BreiBoezem en zijn als Inloophuis sinds januari van dit jaar officieel uitgiftepunt van de breiboezems. Dat betekent dat vrouwen bij ons gratis een eerste breiboezem in hun maat kunnen afhalen." Om in aanmerking te komen voor een breiboezem moeten belangstellenden zich aanmelden via de website www.breiboezem.nl. "Op die website staat een formulier dat moet worden ingevuld. Tevens is daar alle informatie te vinden die de aanvraagster nodig heeft."

De boezems worden gebreid met een speciaal garen van honderd procent katoen. "Dat is om huidirritaties te voorkomen", legt Diana uit. "We krijgen dit garen van de Stichting BreiBoezem aangeleverd en breien volgens een speciaal patroon. Als vrouwen een breiboezem komen halen, krijgen ze er ook een wasvoorschrift bij." Diana vertelt dat voor veel vrouwen de breiboezem een goed alternatief kan zijn voor de siliconen borstprotheses. "We horen terug dat ze comfortabel zijn, licht in gewicht en ademend. Ze voelen een beetje als echt aan."


www.breiboezem.nl

www.inloophuisoudeijssel.nl

Foto:PR