Jan Holtrigter. Foto: Vordens Belang.
Jan Holtrigter. Foto: Vordens Belang. Foto: Jan Hendriksen

Memoriam Jan Holtrigter

Door Jan Hendriksen

VORDEN –. Vorden heeft een goed, bevlogen, vriendelijk en sociaal mens verloren die veel voor zijn medemens overhad en betekend heeft. Op 64-jarige leeftijd is donderdag 26 april Vordenaar Jan Holtrigter overleden. Voor talloze Vordense verenigingen en stichtingen was hij actief en betrokken.

Zo stond Jan Holtrigter aan de wieg van de oprichting van onder meer Vordens Belang waarvan hij penningmeester was en was hij zeer actief binnen het stichtingsbestuur van Het Kulturhus Vorden als lid van de programma- en bouwcommissie waarvan hij tevens webmaster was. Daarnaast was Holtrigter lid van de pr-commissie van het Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg, was hij actief voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Bronckhorst, steunfractielid van GroenLinks in de gemeente Bronckhorst en was Jan een van de initiatiefnemers van de website en de Facebookpagina 'Uut De Olde Deuze'.

Ook bezocht Holtrigter persoonlijk diverse keren derde wereld landen om verzamelde goederen te delen. GroenLinks Bronckhorst laat op haar website weten dat Jan Holtrigter jarenlang een stabiele en enorm gewaardeerde kracht binnen de fractie was. "Met zijn kenmerkende humor, zijn relativeringsvermogen, zijn mooie fotografie, ICT-knowhow en zijn eigen kijk op de natuur, milieu en verkeersveiligheid heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan ons politieke werk. We zullen hem missen." Vordens Belang laat weten dat men de betrokkenheid van Jan als penningmeester enorm zal gaan missen. Jan Holtrigter laat een vrouw, twee kinderen en kleinkinderen achter.