Tijdens de opening mocht het Stichtingsbestuur van Zwembad In de Dennen uit handen van Wilbert Menkveld van Stichting Oudejaars Crossloop Vorden een waardecheque van 2037.97 euro in ontvangst nemen. Foto: Jamie van Dongeren.
Tijdens de opening mocht het Stichtingsbestuur van Zwembad In de Dennen uit handen van Wilbert Menkveld van Stichting Oudejaars Crossloop Vorden een waardecheque van 2037.97 euro in ontvangst nemen. Foto: Jamie van Dongeren. Foto:

In de Dennen opent op feestelijke wijze zwemseizoen 2018

Frank Loda nieuwe bedrijfsleider zwembad

Door Jan Hendriksen

VORDEN – Geduldig stonden ze op de rand van het bassin te wachten totdat het afdekzeil helemaal was opgerold. Een tiental jongens en meisjes. Dan is het zover. Het zeil van het ondiepe bassin is helemaal opgerold en ze mogen het water in. Zondag werd op een feestelijke wijze het zwemseizoen 2018 van Zwem- en recreatiebad In de Dennen geopend. Het badwater was goed op temperatuur en het zwem- en recreatiebad lag er dankzij de vrijwilligers en het personeel prachtig bij.

Zwem- en recreatiebad In de Dennen wordt per 1 mei geleid door de nieuwe bedrijfsleider Frank Loda (48) uit Ulft die Hinco-Jan Kwast is opgevolgd in zijn functie. De uitdaging van Stichting Zwembad In de Dennen, die het zwembad exploiteert, is om met behulp van een beperkt aantal betaalde krachten en veel vrijwilligers het zwembad financieel gezond te maken. Daartoe is recent strategisch beleid ontwikkeld en is er in het recente verleden al het nodige ondernomen om het zwembad 'toekomstbestendig' te maken. "We willen dit seizoen proberen wat meer 'vet op de botten' te verkrijgen om zodoende de toekomst van In de Dennen te kunnen waarborgen. We moeten op termijn namelijk enkele flinke investeringen uitvoeren. Zo moeten onder meer de zandfilters worden vernieuwd. En dat kost ons de nodige financiële middelen. Het behoud van het zwembad blijft een uitdaging voor ons als stichtingsbestuur. We komen nog steeds vrijwilligers tekort. Als bestuur zijn we samen met heel veel bijzonder betrokken vrijwilligers al druk bezig geweest met het nieuwe seizoen.Als bezoeker staat men daar niet altijd bij stil,", zo liet bestuurslid Rienk Legtenberg zondagmiddag tijdens de opening weten.

Waardecheque
Tijdens de opening mocht het Stichtingsbestuur van Zwembad In de Dennen uit handen van Wilbert Menkveld van Stichting Oudejaars Crossloop Vorden een waardecheque van 2037.97 euro in ontvangst nemen. Evenals vorig jaar en volgend jaar zal de opbrengst van de Oudejaars Crossloop Vorden ten goede komen aan Zwembad In de Dennen. "We ondersteunen het zwembad omdat het een duidelijke plaatselijke maatschappelijke functie vervuld. Het bad is van en voor Vordenaren en wordt gedragen door talloze vrijwillgers", zo verklaarde Menkveld. Het geld zal dit jaar gebruikt worden om een beachvolleybalveld te realiseren bij het zwembad zodat op termijn een soort van competitie opgezet kan worden om nog meer mensen bij het zwembad te betrekken. Daarnaast is het een mooie aanvulling op de reeds aanwezige sportmogelijkheden op het zwembad.

Colorful Music onder leiding van Wieteke Schotsman uit Vorden zorgde zondagmiddag met een aantal van haar leerlingen voor een extra feestelijke sfeer evenals Wendy Addink die muzikaal ook haar medewerking verleende. Zondagmiddag kon men tevens een les aquajoggen bijwonen. En natuurlijk waren er de gehele middag spelletjes en buitenactiviteiten voor de kinderen georganiseerd.

 Een tiental jongens en meisjes sprongen als eerste het water in. Foto: Jamie van Dongeren.