Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Foto: Jan Hendriksen
Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar nieuwe schooldirecteur

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Onder luid tromgeroffel van de elfjarige Daan Rondeel uit groep 7 van Het Hoge werd de nieuwe naam door twaalf teamleden van Het Hoge en De Vordering onthuld. Beide huidige schoolnamen stonden eerst op het bordes. Onder tromgeroffel van Daan liepen de teamleden eerst door elkaar en zo ontstond bijna de nieuwe naam. Toen de laatste O, die op de grote trom van Daan was geplakt, er ook tussen kwam staan was de naam compleet: De Hoge Voorde. Na de zomervakantie komt basisschool De Vordering bij basisschool Het Hoge in het gebouw. Zowel ouders als teamleden konden voor de samengevoegde school een naam met een uitleg indienen. Op alle ingeleverde namen werd gestemd door het team en uiteindelijk werd er één naam naar voren geschoven die bedacht is door Marcel Jansen. Zijn verklaring voor de naam luidde als volgt: "In de middeleeuwen ontstond Vorden op en aan de 'Vordensche' beek gelegen dekzandgebied vlak bij Kasteel Vorden. Het dorp dankt zijn naam vermoedelijk aan het woord 'voorde', dat doorwaadbare plaats betekent".

Door Jan Hendriksen

De symboliek bij de naam luidde van Marcel Jansen als volgt: "Twee scholen komen elkaar tegen, een brug is er nog niet en toch willen ze graag op een veilige manier samenkomen, elk naar de overkant, zodat ze samen goed verder kunnen. Waar is voldoende ruimte, hoe vinden we de verbinding? Al pratende en zoekende komen ze bij een plek die goed voelt en veilig is voor iedereen, net zoals 'de Voorde' vroeger was. Die plek ligt op één van de hoogste punten van Vorden; Het Hoge. Dáár durft iedereen een stap te nemen in de juiste richting, die plek, een prachtige school die van ons allen samen."

De teams van Het Hoge en De Vordering hebben samen in het afgelopen schooljaar al veel overleg, trainingen en vieringen gehad en de kinderen hebben al door diverse bijeenkomsten en feesten met elkaar kunnen kennismaken bij de gezamenlijke activiteiten zoals de Landelijke Rekendag, Paasviering en de Boomfeestdag. Beide teams hebben er het volste vertrouwen in dat ze straks samen sterk staan om op De Hoge Voorde de kinderen een ontmoetingsplek te bieden met een veilige speel- en leeromgeving, waar iedereen talenten kan ontwikkelen om vol zelfvertrouwen stappen te kunnen zetten in de toekomst.

Nieuwe directeur
Als nieuwe directeur is per 1 augustus Hennie Gesthuizen (50) uit Zevenaar benoemd. Zij werd door bestuurslid Paul Appel van SKBG aan de ouders en de leerlingen voorgesteld. Na de bekendmaking van de nieuwe naam gingen de kinderen vorige week donderdag heel even naar de klas om vervolgens naar het bos bij de Scouting Vorden aan de Hilferinkweg in Vorden te gaan om daar een Bosfeest te vieren.