Oecumenische vrouwengroep Wichmond Vierakker

WICHMOND - Op woensdag 9 mei 2018 is het jaarlijkse reisje van de Oecumenische Vrouwengroep. Dit jaar gaat de reis naar Flipje en Streekmuseum in Tiel, een lunch bij Moeke Mooren waarna de dames vertrekken naar de Breierij in Beneden Leeuwen. De dag wordt besloten met een dagschotel bij Den Bremer in de Toldijk.

Op woensdag 23 mei 2018 is de slotavond van het seizoen. Deze avond wordt verzorgd door duo 'Linquenda'. Het thema van deze vrolijke avond is 'terug naar vroeger' met het nostalgische muziek en schetsjes. De avond vindt plaats in het Withmundi gebouw aan de Dorpsstraat in Wichmond vanaf 19.45 uur, de koffie en thee staat om 19.30 klaar. Gasten zijn altijd welkom.


High-tea Triangel

WARNSVELD - Christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld sluit de laatste avond voor de vakantie af op 3 mei met een high-tea. De avond begint om 19.45 uur in de Triangel in Warnsveld.


Expositie 'Fundamental Feelings'

VORDEN - Zondagmiddag 6 mei om 15.30 uur (inloop 15.00 uur) vindt in Galerie De Burgerij, Zutphenseweg 11 de opening plaats van haar expositie 'Fundamental Feelings'. Ook wordt de beeldentuin achter de galerie geopend.

De expositie 'Fundamental Feelings' omvat werk van Dup, Laura Hoynck van Papendrecht, Arthur Meijer en Suzanne Compaan.

Dup laat een oeuvre zien dat tot het bot is uitgekleed. Zijn harmonie in palet, compositie en textuur voert de beschouwer mee naar een voelbare eenvoud, stilte en rust, zonder religieuze ondertoon. Dup exposeert de laatste jaren vooral in en om Parijs. In 2017 ontving hij voor zijn hele oeuvre de gouden penning van de l' Assemblé Nationale.

Van Laura Hoynck van Papendrecht zijn werken te zien uit haar series 'Solitary trees' en 'Solitary houses'. Geïsoleerde bomen, een verlaten huis gepositioneerd in een landschap. De desolate, schilderachtige landschappen maakt Laura door combinatie en (digitale) manipulatie van foto's.

De architectonische keramische werken van Arthur Meijer zijn afspiegelingen van bewoners. Hun karakter in eenvoud, complexiteit of geslotenheid is voelbaar. De expositie omvat ook enkele van zijn staketsels: robuust en strak gevormd 'industrieel' 3D grid sluiten organische vondsten in.

Suzanne Compaan toont foto-gravures. Zij werkt experimenteel, op zoek naar diepere innerlijke lagen.

In de beeldentuin staan (kleurrijke) keramische werken van Joke Dekker, Hermine Grob, Dorry Heesen en Gea Hosper. De galerie is open van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak (10 t/m 13 mei en 10 juni vanaf 11 uur).


deburgerij-vorden.nl


Bijeenkomst KBO-PCOB-afdeling

VORDEN - Waarnemend voorzitter Chrisje Tuitert kon een groot aantal belangstellenden welkom heten op de maandelijkse bijeenkomst van KBO-PCOB. De troubadour Gery Groot Zwaaftink kwam de aanwezigen vermaken met zijn liedjes en onderhoudende verhalen.

De voorzitter opent met een meditatief moment 'Als je moe bent….' en gaat voor in gebed. Hierna wordt het overleden lid Gerrie Heijenk-Brummelman herdacht. De aanwezigen worden opgeroepen deel te nemen aan het voorjaarsreisje op vrijdag 18 mei. Vertrek vanaf 14.00 uur vanaf het Dorpscentrum naar Almen voor boottocht en diner. Opgave uiterlijk 11 mei bij de penningmeester onder overmaking van de kosten van 25 euro per persoon.

Hierna is het woord aan troubadour Gery Groot Zwaaftink, die zichzelf begeleidt op de gitaar. Hij begint met het lied 'Mag het een beetje minder meer'.Volgens Gery moet men meer acht geven op de kleine dingen in het leven. Het tweede lied is 'Een doodgewone dag'. Vervolgens vertelt hij boeiend over Bennie de toneelspeler. Hij weet de aanwezigen te raken. Hij sluit de bijeenkomst af met een lied over het 'tweeduuster' (avondschemering). De voorzitter bedankt hem voor en sluit het vergaderseizoen af.