Met Harmonie Vorden op ontdekkingsreis

VORDEN - Zaterdag 19 mei is het eindelijk zover: 'Op ontdekkingsreis met toeters en bellen', een dag vol muziek, georganiseerd door Harmonie Vorden in het Kulturshus. Deze dag is speciaal voor alle basisschoolkinderen.

Er wordt gestart om 11.30 uur met een gezamenlijke workshop waarin alle kinderen met elkaar iets spectaculairs gaan instuderen, onder leiding van Miranda Loff. Loff is muziekdocente en ook werkzaam bij de gemeente Bronckhorst, met onder andere de opdracht om het muziekonderwijs op scholen de stimuleren en te verbinden aan de verenigingen in de kernen.

Vervolgens wordt er met elkaar gegeten, waarna de workshops per leeftijdsgroep starten. In vier groepen gaan de kinderen op een verrassende manier aan de slag met muziek. Daarbij wordt er door de jongsten ook geknutseld, terwijl de oudsten bijvoorbeeld een workshop 'beatboxen' krijgen. Kortom: een gevarieerd programma, waarbij plezier voorop staat. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen instrument te bespelen. Maar als je thuis een instrument hebt en je vindt het leuk om hem mee te nemen, dan mag dat natuurlijk wel.

De middag wordt afgesloten met een kort concert, om 15.00 uur, waarbij het publiek het resultaat van de workshops te zien krijgt. Het jeugdorkest van Harmonie Vorden zal daarbij ondersteunen, zij zijn al een paar weken enthousiast aan het oefenen.

Na de meivakantie krijgen alle kinderen van de basisscholen in Vorden een persoonlijke uitnodiging, inclusief kleurplaat of puzzel. Deze kan op 19 mei ingeleverd worden, waarmee je kans maakt op een leuke prijs. Ook kinderen die niet in Vorden op school zitten kunnen meedoen, de kleurplaat of puzzel ontvang je dan digitaal.

Aanmelden kan via het e-mailadres.


info@harmonievorden.nl


Team 'Vorden loopt voor Hoop' op de weekmarkt met KWF Kaarsenzakken

VORDEN - Velen hebben wel eens met de vreselijke ziekte kanker te maken in de familie, vriendengroep of op het werk. Voor het onderzoek naar kanker heeft KWF Kankerbestrijding veel geld nodig. Wie daaraan graag wil bijdragen kan het team 'Vorden loopt voor Hoop' steunen, door op een van de vrijdagen tot en met 9 juni op de markt in Vorden een KWF kaarsenzak te kopen.

Het team verkoopt de KWF kaarsenzakken voor 5 euro per stuk. De bedoeling is, dat de koper de zak versiert en er een boodschap of wens op zet. Deze kan een week later weer ingeleverd worden op de markt. Ook kan er een afspraak gemaakt worden om hem op te halen of bij een teamlid thuis af te geven.

Tijdens de Samenloop voor Hoop op 9 en 10 juni, een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor het KWF, zullen de kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen 's avonds het parcours verlichten. Dit is een van de acties die gehouden wordt voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst, georganiseerd door het KWF, dat op sportpark 't Elderink in Hengelo plaatsvindt.

Team Vorden loopt voor Hoop
Het team bestaat uit: Bart Masselink, Bert Radstake, Bianca Masselink, Bozena Schouten, Brenda Markerink, Cees van Voskuilen, Christiaan Brinkhorst, Christiaan Wichers, Fabio van Olst, Irene Veerbeek, Margriet Boers, Patricia Overmars, Rachel Wichers, Renate Rouwenhorst, Rutger Sparreboom, Sandra Jurriens, Simon van Heeringen, Suzanne Nijenhuis en Tijmen Marskamp.

Samenloop voor Hoop
Inmiddels hebben 43 teams zich aangemeld om mee te lopen en geld in te zamelen voor KWF. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en iedereen is natuur lijk van harte welkom. Tijdens de 24 uurs wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Nieuw dit jaar is de KinderLoop, deze duurt 24 minuten. Hier kunnen de kinderen tot 12 jaar aan deelnemen, dat kan individueel, met de school of sportvereniging. Voor meer informatie, zie de website.

Deze actie voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst draagt bij aan de opbrengst voor het KWF

Ceremonies
Onder warme aanmoediging van familie, vrienden, collega's en andere belangstellenden lopen eregasten (mensen die kanker hebben of hebben gehad) de eerste ronde over het parcours om te laten zien dat er hoop is. Tijdens de kaarsenceremonie, waarbij het parcours verlicht is door de kaarsenzakken, worden dierbaren herdacht en viert men dat mensen kanker hebben overwonnen. De slotceremonie betekent dat iedereen, na 24 uur wandelen, samen de laatste feestelijke ronde loopt. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Op een andere manier een bijdrage leveren? Doneren kan via de bank met een IDeal betaling op de internet teampagina: acties.samenloopvoorhoop.nl/vordenlooptvoorhoop en druk op de knop 'Doneer nu'


samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst