Alzheimer Cafe Zutphen/Vorden

ZUTPHEN/VORDEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert 16 mei, de derde woensdag van de maand, een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. Thema van de maand mei: Het dementienetwerk en case management dementie

Coördinator van het dementienetwerk Judith Kroes in Zutphen-Lochem-Bronckhorst en casemanager dementie Mieke Voskamp gaan in op de begeleiding van thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wat kan het netwerk betekenen en wat kan men wel en niet verwachten van een casemanager dementie? Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Woensdag 16 mei is het Alzheimer Café in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.


Alzheimer Oost-Gelderland: 06 - 1351 4411

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland


Verhalen en foto's van de regio in 'Klasse in de Achterhoek'

ACHTERHOEK - Afgelopen week is het boek 'KLASSE in de Achterhoek' verschenen, een boek met verhalen over en foto's van sfeervolle locaties in deze regio. Dat kunnen musea, kastelen, wijngaarden en landgoederen zijn, maar ook bijzondere horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. De mensen achter de coulissen spelen de hoofdrol in dit boek over een regio die de aanduiding Achterhoek als geuzennaam koestert. Al 350 jaar.

Willem Beemers verzorgde de teksten voor KLASSE in de Achterhoek, Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie. Het boek is de opvolger van KUNST in de Achterhoek, dat eind 2016 verscheen. KLASSE in de Achterhoek is vanaf eind volgende verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland.