Sponsorbijdragen worden op diverse manieren besteed

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Zoals gezegd de sponsorbijdragen van De Werf worden door de verenigingen en stichtingen op diverse manieren besteed. Zo gaat de actieve Vordense Hengelsportvereniging De Snoekbaars de 2500 euro die men ontving besteden voor de herinrichting van de visvijver op plan 't Joostink, de visvereniging wil graag een drietal vissteigers realiseren.

"We willen een goed bereikbare en veilige en goed bevisbare visvijver voor onze (jeugd)leden hebben. En daarbij zijn enkele (stijgers) steigers van nadrukkelijk belang, zo word de steile oever aan de Weppel ook bevisbaar. We nemen deel aan het landelijke project 'Sportvisserij op de kaart' van de organisatie Sportvisserij Nederland, waarvan we ook een bijdrage hebben ontvangen voor de aanleg van een drietal steigers. En de bijdrage van de Veilingcommissie Vorden is daarbij dan ook zeer welkom. De totale investering kost ruim 16.000 euro", aldus secretaris Marcel Dekkers van De Snoekbaars.

Tentoonstellingen
Oudheidkundige Vereniging Oud Vorden ontving een cheque ter waarde van 4825 euro voor de inrichting van het Monuta gebouw aan Het Jebbink die men recent als 'verenigingsgebouw' heeft aangekocht. De nieuwe ruimte biedt de vereniging veel meer mogelijkheden dan het huidige gehuurde onderkomen in De Voorde aan de Kerkstraat, die men van de Protestantse Gemeente Vorden binnenkort moet verlaten. Zo denkt men aan Het Jebbink om de archiefruimte vaker open te stellen en om in het nieuwe onderkomen tentoonstellingen te organiseren. "Maar dat is mede afhankelijk van de inzet van vrijwilligers", zo lieten de bestuursleden Rinus Ilbrink en Jan Berentsen van Oud Vorden in de informatiestand weten die men evenals diverse andere verenigingen en stichtingen tijdens de Meimarkt had ingericht.

Voor alle sponsortoezegging van alle 35 verenigingen en stichtingen, zie het online artikel op de website.


www.contactnoord.nl