Volop activiteiten voor jong en oud tijdens Medlerfeest

VORDEN - Stichting Oranjefeest Medlertol houdt op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli haar jaarlijkse buurtfeest in- en om restaurant 't Wapen van het Medler. Zondag 1 juli is al een voorproefje genomen met de jaarlijkse fietspuzzeltocht.

Op vrijdagmorgen 6 juli houdt basisschool de Kraanvogel de kinderspelen op het veld van de touwtrekvereniging. Als afsluiting wordt bij zaal 't Wapen van het Medler gezamenlijk een broodje gegeten en kunnen de lagere groepen een rondje in de draaimolen maken. Vrijdagavond zal wederom 'De Vrienden van Medler Live' plaatsvinden. De avond wordt ingevuld met verschillende acts, waarvoor men zich nog kan opgeven via het e-mailadres. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaars worden van deze avond. Kijk voor meer informatie op de website en klik op Medler Live of neem telefonisch contact op.

Zaterdagmiddag 7 juli staan de kinderoptocht en de volksspelen gepland die om 13.30 uur, onder muzikale begeleiding van Harmonie Vorden, zal worden geopend door wethouder Buunk van de gemeente Bronckhorst. 's Avonds vindt het traditionele vogelschieten plaats, waar Minie Meijerink haar titel van 2017 zal gaan verdedigen. Aansluitend volgt de feestavond met medewerking van de band De Sleppers.


06-2272 8258

info@medlerfeest.nl

www.medlerfeest.nl


Wildenborchers winnen Deldense klootschietmarathon

VORDEN – De klootschietmarathon van Delden is nog een van de weinige klootschietmarathons in de Achterhoek. Al dertig jaar achtereen organiseert de Vordense Buurtvereniging Delden onder leiding van Dick Regelink het toernooi. Gezelligheid staat voorop. Zo ook zondag 1 juli. Tweeëntwintig teams verschenen vanaf de startlocatie bij de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg aan de startstreep: tien mannenteams, een team in de vrije klasse, drie gemengde teams en acht recreanten teams. Natuurlijk werd er fanatiek gestreden. Team Wildenborch 1 won de marathon.

Door Jan Hendriksen

De klootschieters maakten zondag op het tien kilometer lange marathonparcours letterlijk een 'rondje' door Delden: Deldensebroekweg, Polweg, Hamminkweg, Okhorstweg, De Horst, Riethuisweg en Nieuwenhuisweg. De vaste groep deelnemers kan de straatnamen na al die jaren in willekeurige volgorde moeiteloos opdreunen. De strijd in de mannenklasse werd bij de marathon gewonnen door het team van Wildenborch 1 uit Vorden met 119 schoten en 42 meter gevolgd door Warnsveld met 125 schoten en 61 meter. Derde werd het team Dunsborg uit Hengelo (G) met 127 schoten en 127 meter. In de Vrije klasse ging de winst naar het team uit het Twentse Manderveen (117-50). In de gemengde klasse won het team van Stokkink zeer overtuigend met 135 schoten en 80 meter gevolgd door thuisploeg Delden 1 met 169 schoten en 44 meter. Derde werd Delden 2 met 201 schoten en 10 meter. In de recreanten klasse werd de klootschietwedstrijd over 5.7 kilometer na een zeer spannend wedstrijdverloop gewonnen door het Apeldoornse Oosterhuizen met 60 schoten en 60 meter. Tweede werd Camping Warnsveld met 61 schoten en 35 meter en derde Delden 1 met 62 schoten en 70 meter.


Lezing 'Het land van Staring'

VORDEN - Cultuurfonds Vorden houdt op donderdag 5 juli om 20.00 uur een 'Staring beleving' bij Hotel Bakker in Vorden. Een avond waar de vele verschillende aspecten van oud-plaatsgenoot A.C.W. Staring worden belicht. Gerben Sterringa en Ben Godtschalk, deskundige liefhebbers van Staring, bespreken de betekenis van de landbouwkundige, dichter, bestuurder, en componist. Pien Pon vertelt over het Museum STAAL in Almen dat op 1 juli opent.

Verder zijn er opnames te zien die gemaakt zijn in de tuin bij kasteel de Wildenborch. Bezoekers kunnen verder genieten van Staring gedichten op muziek, uitgevoerd door Mezzo-Piano. Het duo Mezzo Piano wordt gevormd door Esther Scheerder (piano) en Enneke Schekman (sopraan). In een tweespraak wordt het gedicht 'de Tuchtiging der Algerijnen' (1816) voorgedragen door Vordenaren Willie Velhorst en Gerard Smeenk. Kortom een veelzijdig programma over deze beroemde oud-inwoner van Vorden, wiens woorden op het hek van het kerkhof prijken (en waar hij een mooi graf heeft) en met standbeeld in het centrum van Vorden.

Kaarten zijn voor 10 euro (inclusief koffie/thee) verkrijgbaar bij Boekhandel Bruna in Vorden of via mail bij Cultuurfonds Vorden.


info@cultuurfondsvorden.nl