Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis. Foto: PR
Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis. Foto: PR Foto:

Gitaristen verzorgen
Kaarsenkroonconcert Dorpskerk

VORDEN - Zaterdagavond 7 juli om 22.00 uur vindt in de dorpskerk een 'Kaarsenkroonconcert' plaats. Twee gitaristen, Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis spelen zaterdagavond in een romantische setting bij kaarslicht onder andere M de Falla – La Vida Breve, E. Grandos – Valse Poëticos en P.M Davies – Farewell to Stromness. Het eerder geprogrammeerde duo Henriëtte Bakker en Marjan de Haer gaat vanwege omstandigheden niet door.

Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is leerling van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. De afgelopen 3 jaar heeft hij bij Lydia Kennedy gestudeerd. Voordat hij aan het Conservatorium studeerde kreeg hij les van Dingeman Coumou aan de Streekmuziekschool Alphen. Silvan heeft verschillende successen geboekt met zijn gitaarspel. Ook speelde hij met zijn gitaarkwartet in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco. Ook heeft hij masterclasses gehad van: Irina Kulikova, Aniello Desiderio, Paul O'Dette, Thomas Müller-Pering, Mark Eden, Sabrina Vlaskalic, Laura Young en anderen.
Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van 'Excellence and 1st prize'. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene. In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook beziggehouden met compositie, piano en Indische muziek. In 2017 behaalde hij zijn Bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Reserveren via de website of telefonisch tot 18.00 uur. Toegang 10 euro, t/m 16 jaar vrije toegang.


vriendenvande dorpskerkvorden.nl

0575-554394