De groep Vordenaren met de roze promotieshirts van 'Wandelgemeente van het jaar'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen
De groep Vordenaren met de roze promotieshirts van 'Wandelgemeente van het jaar'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Gradus Derksen Foto:

Massaal lopen in roze promotieshirts

'Wandelgemeente van het jaar'

VORDEN/BARCHEM – De vraag van de gemeente Bronckhorst aan de Bronckhorsters die wandelen was om de 'Wandelgemeente van het jaar' tijdens grote wandelevenementen in ons land te promoten? En dat hebben ze vorige week in Barchem geweten. Het kleurde namelijk opvallend veel roze. Totaal44 Bronckhorsternaren namen deel aan de dertiende editie van de Barchemse4Daagse. En men kon zelf niet aan de indruk onttrekken dat ook enkele niet-Bronckhorsternaren de opvallende shirts droegen. Want ook verschillende 'anhangers' van de 'Wandelgemeente van het jaar' liepen in de promotieshirts.

Door Jan Hendriksen

Een deel van de 44 Bronckhorsters die aan de vierdaagse deelnamen werd gevormd door de dertien leden tellende groep 'Bargeman' uit Vorden. Al vele jaren neemt deze groep met veel enthousiasme deel aan de Barchemse4Daagse. De eerste drie dagen liep de groep in de promotieshirts. Op de laatste dag droeg men de 'sponsorshirts' die men normaliter steevast tijdens de vierdaagse draagt. "Maar nu de gemeente deze promotieshirts beschikbaar hadden gesteld hebben we natuurlijk voor deze shirts gekozen om onze mooie gemeente 'uit te dragen' en te promoten", zo verklaarde Berty Bargeman die aan alle dertien edities van de Barchemse4Daagse heeft deelgenomen.

Naast de groep Bargeman namen nog talloze wandelaars uit onder meer Vorden, Hengelo, Zelhem en Toldijk aan de Barchemse4Daagse deel waarbij men de keus had uit twintig, dertig, veertig en vijftig kilometer. Op zowel de eerste als tweede wandeldag (donderdag en vrijdag) kwamen de wandelaars over Bronckhorster grondgebied.

De gemeente Bronckhorst bood woensdagavond 27 juni de inwoners die deelnemen aan grote wandelevenementen in ons land de gelegenheid om mee te lopen in het roze T-shirt van de 'Wandelgemeente van het jaar' door de T-shirt tijdens een speciale 'aanmoedigingsinloopavond' in het gemeentehuis af te halen. Er zijn in totaal 500 T-shirts beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL voor zowel vrouwen als mannen die af te halen zijn in het gemeentehuis in Hengelo.