Line-up met Vordense achtergrond

Vervolg van voorpagina

VORDEN - De line-up bestaat dit jaar uit twee bands en een DJ, allen met Vordense achtergrond. Strike trapt de avond af. Een band met heerlijke rock 'n roll inslag, afgemaakt met een rockabilly sausje. De tweede band die zijn opwachting maakt is Opschaakl'n, een band ontstaan in 2016 en die hard aan de weg timmert. Nummers van Normaal, de Bökkers en Jovink worden afgewisseld met fris eigen werk. Waaronder de single Köttel Dwars, waarmee ze al een aantal radiozenders hebben gehaald. De avond wordt afgesloten door een lokale DJ, die de aanwezigen nog zal vermaken tot in de nacht, zelfs met mogelijkheid om eigen muziekkeuzes te maken in de Silent Disco hoek.


Tuinfeest met braderie in Wichmond

WICHMOND - Zaterdag 7 juli wordt bij de Protestantse Kerk in Wichmond voor de derde keer een tuinfeest met braderie georganiseerd. Deze vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur aan de Dorpsstraat. Net als voorgaande jaren zijn er diverse kraampjes waar tal van zaken te koop worden aangeboden en zijn er exposities van lokale schilders. De toegang is gratis.

Ook worden er die dag leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, kan men een gokje wagen bij het Rad van Avontuur of onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar optredens van de muziekgroep Com Cobre en de koren Akapella en Reborn. Daarnaast zal, na het succes van vorig jaar, dit jaar opnieuw de bakwedstrijd 'Heel Wichmond Vierakker Bakt' worden gehouden. De baksels met recept kunnen voor 13.30 uur gebracht worden en zullen vanaf 14.00 uur beoordeeld worden. De beoordeling gebeurt door een wedstrijdjury en een publieksjury. Aan de publieksjury kan iedereen deelnemen, dus wie niet van bakken houdt kan komen proeven.


Vierde jeugdwedstrijd De Snoekbaars

VORDEN - Op dinsdagavond 26 juni hebben de jeugdleden van HSV De Snoekbaars hun vierde wedstrijd gevist. Deze wedstrijd werd gevist in het Groene kanaal in Eefde. Het weer was prima, er stond een licht briesje. Er hadden zich negen vissertjes aangemeld voor deze wedstrijd aan dit prachtige viswater.

De vis was vooral op de stek van Sven Plant goed los, Sven ving met regelmaat mooie dikke voorns, maar op andere stekken was het lastiger om een visje te vangen. Samen vingen de deelnemers slechts 41 vissen met een totaal gewicht van 2300 gram. In de categorie t/m 11 jaar waren er twee winnaars, Jelmer van Zeeburg en Ramon Weide wisten beide 298 punten te scoren.

In de categorie 12 t/m 16 deed Sven Plant met 15 vissen en 1220 gram goede zaken voor het klassement en hij wist deze wedstrijd dan ook te winnen. De deelnemers krijgen punten voor het gewicht aan gevangen vis en ze krijgen punten voor het aantal gevangen vissen.

De tussenstand totaaluitslag is te vinden op de website. De uitslag is als volgt:

Categorie 6 t/m 11 jaar
1. Ramon Weide: 4 stuks, 300 gram en totaal 298 punten.
1. Jelmer van Zeeburg: 6 stuks, 220 gram en totaal 298 punten.
2. Stan Dekkers: 3 stuks, 120 gram en totaal 292 punten.
3. Twan Rouwenhorst: 3 stuks, 100 gram en totaal 290 punten.
4. Sophie van Zeeburg: 1 stuks, 20 gram en totaal 284 punten.

Categorie 12 t/m 16 jaar
1. Sven Plant: 15 stuks, 1220 gram en totaal 300 punten.
2. Tomas Oonk: 6 stuks, 240 gram en totaal 296 punten.
3. Jari Janssen: 2 stuks, 60 gram en totaal 292 punten.
4. Cas Kranenberg: 1 stuk, 20 gram en totaal 288 punten.

De volgende wedstrijd word gevist op dinsdag 3 juli 2018. Graag 17.55 uur aanwezig op het marktplein zodat we om 18.00 uur kunnen vertrekken.


www.desnoekbaarsvorden.nl


Eerste onderlinge wedstrijd senioren vaste stok

VORDEN - Woensdagavond 19 juni is de eerste onderlinge wedstrijd gevist met de vaste stok in het Groene kanaal te Eefde. Er kamen tien vissers op af, de omstandigheden waren uitstekend al stond er af en toe een stevig briesje. Er werd in twee vakken gevist aan beide kanten van de brug een vak. Rob Golstein en Gradus van Amerongen deden goede zaken voor het klassement en wisten beiden hun vak te winnen. Totaal werd er 13.950 gram gevangen.

Uitslag
VAK A: 1.Rob Golstein: 3700 gram. 2. Wim Vreeman: 2380 gram. 3. Marcel Dekkers: 1320 gram.
VAK B: 1. Gradus van Amerongen: 1320 gram. 2. Jan Groot Jebbink (Kranenburg): 1260 gram. 3. Jan Eggink: 1000 gram.

Volgende wedstrijd word gevist op woensdagavond 4 juli in de Oude Berkel in Borculo.