Foto: PR
Foto: PR Foto:

Mensport voor iedereen op de Hengelse Mendag

HENGELO - 'Van Boerenwerk naar Mensport', is op 21 juli het thema van de Hengelse Mendag op de Hietmaat, Zelhemseweg 15, in Hengelo. Bezoekers kunnen genieten van mennen in de breedste zin van het woord: met boeren werktuigen, klassieke koetsen, marathonwagens en recreatierijtuigen. Niet alleen door te kijken naar de vele demonstraties, maar ook door het zelf te ervaren.

In de hoofdring kan men onder meer genieten van de demo's, een rassendefilé met diverse aanspanningen, Bixie mennen, boomslepen, kür op muziek en nog veel meer.

Terwijl beginnende en gevorderde menners deelnemen aan verschillende menonderdelen, waaronder het rijden van een kegelparcours, marathonhindernissen en de spectaculaire waterbak, krijgen bezoekers uitleg van deskundige menners. Men kan informatie krijgen over de veelomvattende mensport en over het behalen van het menbewijs. Verder staan op het terrein diverse werktuigen voor paardentractie opgesteld, die worden gedemonstreerd. Daarnaast is er een route uitgezet door het prachtige buitengebied van Hengelo en kunnen bezoekers mee op de koets of genieten van een korte rit met de kleedwagen over het Hietmaat-terrein.

Kinderdorp
De jeugd heeft de toekomst en daarom is er volop vermaak voor kinderen. Jonge menners leggen uit hoe je al vroeg leert mennen en omgaan met je pony. Kinderen kunnen pony's aaien en poetsen, alles leren over de verzorging van pony's en men-attributen zien en voelen. Bovendien is er informatie over het Bixie mennen, speciale rubrieken voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Ook is er een kleurwedstrijd en zijn er hobbelfietsen.

Strodorp
In het 'strodorp' kan men bij de verschillende standhouders kijken en informatie krijgen. Over bijvoorbeeld tuigen, smidswerk en hoefsmederij. Verder is er een stand van Goed Gemutst, zal Lavor diervoeders aanwezig zijn en is er een leuke actie waar men vrijblijvend aan kan deelnemen.

Meer informatie is te verkrijgen via mail of raadpleeg de website.


wedstrijdsecretariaat@instapendraf.nl

www.instapendraf.nl


Prijsuitreiking Rad van Fortuin Landbouwbeurs Rijssen

RIJSSEN - Tijdens de Land- en Tuinbouwbeurs, eind juni in Rijssen, organiseerde Boschland accountants en adviseurs (met onder andere een vestiging in Hengelo gld.) de prijsvraag 'Rad van fortuin'. De prijswinnaars zijn: Aard Vosman uit Rijssen, Wim Heijink uit Exel en André Ordelman uit Gelselaar. De winnaars ontvangen een dinerbon van De Herberg te Vorden. In de beursstand was een rad geplaatst met diverse stellingen voor agrarisch ondernemers. Er waren veel deelnemers met goede antwoorden. Uit de juiste antwoorden blijkt dat de milieubelasting van de landbouw de laatste jaren fors is afgenomen en dat de werkgelegenheid in de sector groot is.


Prijswinnaar André Ordelman (r) en Herman Vrielink, bedrijfsadviseur bij Boschland. De overige prijswinnaars ontvangen hun prijs deze week. Foto: PR