Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Zomeravondconcert Harmonie Vorden

VORDEN - Harmonie Vorden verzorgde donderdagavond 12 juli een fraai zonovergoten Zomeravondconcert als afsluiting van het muziekseizoen. Op het Kerkplein bij Grand Bistro De Rotonde kon het talrijke publiek genieten van zomerse muziek. Van de Copacaban, naar Mexico, Amerika en Spanje en met vele andere bekende melodieën kwam het publiek in de opperbeste vakantiestemming.


Samenwerking Achterhoek FM en Radio Ideaal

REGIO - Het programma-aanbod van de lokale omroepen Achterhoek FM en Radio Ideaal is in de afgelopen maanden uitgebreid. De zenders startten in februari met hun programmatische samenwerking. Er worden verschillende doelgroepprogramma's uitgewisseld. Deze worden uitgezonden in de avonduren en in de weekenden. Zo zijn de programma's Verenigingen in het nieuws (met wekelijks een vereniging centraal), Lustige Heinrich (met blaasmuziek) en Dialect, muziek en praot tegenwoordig op beide zenders te horen. Ook levert Radio Ideaal dagelijks actuele radiobulletins met regionieuws en weerberichten aan de omroep in de gemeente Lochem.

Waar de samenwerking tussen de Achterhoekse lokale omroepen om op termijn één of twee streekomroepen te vormen moeizaam van de grond komt, gaat dit tussen de omroepen uit Bronckhorst en Lochem makkelijker. Van een fusie is vooralsnog geen sprake. Ook laten de omroepen in de dagprogrammering hun eigen geluid horen.

Over Achterhoek FM en
Radio Ideaal

Achterhoek FM begon in 1993 als de Vordense Lokale Omroep en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Lochem. Achterhoek FM is te ontvangen via 104.9, 106.7 en 107.9 FM in de regio Lochem en Zutphen. Radio Ideaal zendt sinds 1991 uit en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst. Radio Ideaal is te ontvangen via 99.5, 105.1, 105.8, 106.5 en 107.7 FM in de regio Bronckhorst en Doetinchem.


YATS bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 18 juli staat het duo 'Yats' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Het duo speelt live en de muzikanten worden door de presentator bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek.

Het duo Yats wordt gevormd door zangeres/gitariste Petra en zanger/gitarist Frans en is ontstaan in 2006. De naam Yats werd gekozen en is de afkorting van 'Your All Time Songs' en het duo doet wat de naam zegt, songs spelen uit lang vervlogen tijden tot deze tijd, waarbij de arrangementen op een eigentijdse manier worden gezongen en gespeeld.

Het repertoire leent zich daardoor niet direct voor traditionele dansfeesten en/of partijen of evenementen waarbij een hoog meezinggehalte gebruikelijk is. Yats speelt graag op gelegenheden waar de voorkeur wordt gegeven aan een intieme en rustige sfeer, zoals bij een bedrijfsopening, een diner/buffet, e.d. Actuele songs worden afgewisseld met 'Oldies' en ballads en jazzy nummers.

Zangeres/gitariste Petra is geboren en getogen in Lichtenvoorde. Haar muzikale kwaliteiten werden al op zeer jonge leeftijd opgemerkt. Met haar sopraanstem liet ze al vroeg van zich horen in een kinderkoor. Toch ging haar interesse verder dan alleen het koorrepertoire.

Zanger/gitarist Frans is de oprichter van Yats. Hij deed zijn muzikale ervaring op als zanger, gitarist, bassist, drummer en toetsenist bij verschillende lokale bands en orkesten. Hij maakt en bewerkt de muziekarrangementen voor Yats en begeleidt Petra zowel vocaal als instrumentaal op zijn gitaar. Naast de optredens met Petra is hij in het dagelijks leven actief als muziekleraar en geeft hij onder andere gitaarlessen.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org