Pien Pon zal 11 augustus op een Ponette het Brommers kieken in de karke openen. Foto: PR
Pien Pon zal 11 augustus op een Ponette het Brommers kieken in de karke openen. Foto: PR Foto:

Pien Pon op Ponette opent Brommers kieken in de karke

STEENDEREN - De Remigiuskerk van Steenderen is op 11 en 12 augustus voor het vierde jaar op rij het toneel van Brommers kieken in de Karke. Deze bromfietstentoonstelling staat dit jaar in het teken van de Nederlandse bromfietsmerken. En dat er daarvan in de loop der jaren heel wat zijn geweest kunnen de bezoekers met eigen ogen zien want meer dan twintig merken zijn vertegenwoordigd.

Vanzelfsprekend kan ook de nodige kennis worden opgedaan over de geschiedenis van deze merken. Zo bestond ooit het merk Ponette, geproduceerd door de firma Pon uit Amersfoort. Dit bedrijf is beter bekend als importeur van Volkswagen.

Eigenaren van een (klassieke) bromfiets kunnen zich opgeven voor een toerrit door de Achterhoek

Een kleindochter van 'de man van het VW busje op de achterkant van een sigarendoos' is Pien Pon, thans directeur van het nieuwe Almense museum STAAL. Zij zal op 11 augustus op een Ponette de tentoonstelling officieel openen.

Rondje om de kerk
Eigenaren van een (klassieke) bromfiets kunnen zich zaterdag 11 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur opgeven voor een toerrit door de Achterhoek. Deze rit wordt georganiseerd door de Sparta bromfietsclub die ook met een stand aanwezig is op de tentoonstelling. Inschrijving voor toerrit, inclusief entree voor de tentoonstelling kost 6 euro. Op de zondagmiddag verzorgt Hotel Heezen op het marktplein naast de kerk een Streekproduktenmarkt met live muziek.

Openingstijden
De tentoonstelling is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Entree 3 euro p.p. Kinderen onder 1 meter gratis. De kerk is te vinden aan de Dorpsstraat 20. Voor meer informatie, kan men telefonisch contact opnemen met Menno Leistra of Jan Bijvank.


Leistra: 06 - 4708 0523

Jan Bijvank: 06 - 2958 5779