Velen genoten van het Vordens Mannenkoor bij de muziekkoepel. Foto: PR
Velen genoten van het Vordens Mannenkoor bij de muziekkoepel. Foto: PR Foto:

'Fiets de boer op' Vorden langs diverse bedrijven

VORDEN – Zaterdag 4 augustus wordt weer de jaarlijkse 'Fiets de boer op' georganiseerd door de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord afdeling West Achterhoek, Vrouwen van Nu Vorden en Jong Gelre Vorden-Warnsveld. De start vindt plaats bij de Dorpskerk in Vorden tussen 10.00 uur en 11.30 uur waarna er een tocht langs zes agrarisch en/of agrarisch gerelateerde bedrijven te fietsen is.

De tocht brengt de deelnemers allereerst langs een biologische varkenshouderij en een melkveebedrijf. Daarna volgt een opleider voor het T-rijbewijs en een tweede melkveebedrijf waar de middagstop zal worden gehouden. Hier kan men genieten van heerlijke versgebakken pannenkoeken. Na de middagstop gaat de fietstocht verder langs een boerderijwinkel, waar ook een bierbrouwerij aanwezig zal zijn, en een zoogkoeienbedrijf.

Voor deze dag wordt een bijdrage gevraagd van twee euro, kinderen fietsen gratis mee.


Vordenaar Jan Weevers grijpt naast titel

VORDEN – Jan Weevers uit Vorden is zaterdag 21 juli tweede geworden tijdens het Nederlands kampioenschap mountainbiken voor Masters 50+. Hij finishte op anderhalve minuut van de winnaar Patrick Jansen die de week ervoor nog derde werd tijdens het wereldkampioenschappen mountainbiken. De 53-jarige Jan Weevers wist na twee ronden nog voor een tijdje aan te sluiten bij koploper Jansen, maar moest hem daarna laten gaan. Derde werd Arne Nuijs.

Rens te Stroet (28) heeft op 4 juli de Ronde van Ermelo op zijn naam geschreven. In de massasprint was hij te sterk voor Tom Wijfje die tweede werd en Arjan Arentsen die het podium completeerde. Het is voor de man uit Keijenborg zijn eerste winst van het wegseizoen. Te Stroet finishte dit seizoen al wel op de derde plaats tijdens het district kampioenschappen van Oost-Nederland dat verreden werd in Hellendoorn.

Op 5 juli werd de klimtijdrit verreden door de RTV-Vierakker Wichmond. In Laag-Soeren werd een tijdrit van zestien kilometer verreden waarbij de Lange Juffer beklommen moest worden. Arjen van Buuren zette de snelste tijd neer met 23 minuten en twaalf seconden was hij een stuk sneller dan zijn achtervolgers: Wesley Willems (23.42) en Martijn Versteege (23.54).


Zomeravondzang Vorden

VORDEN – Deze zomer kan er in de Dorpskerk van Vorden kan zondagavond 29 juli vanaf 19.00 uur heerlijk worden gezongen. Er is voor elk wat wils bij, want er wordt gezongen uit diverse bundels. Dit alles onder leiding van organist Henk Kloosterboer uit Zutphen. Verder is er een kort meditatief moment door ds. H.L. Witmer uit Hengelo (OV). Na afloop is er koffie.


Seizoenafsluiter Vordens Mannenkoor groot succes

VORDEN - Maandag 16 juli vond de jaarlijkse seizoenafsluiter plaats van het Vordens Mannenkoor in de Muziekkoepel. Onder toeziend oog van zo'n 180 belangstellenden zong het Mannenkoor onder leiding van dirigent Christo Guenov een klein gedeelte van haar repertoire. Het concert begon om 20.00 uur en duurde ruim een uur. De weersomstandigheden waren schitterend, waardoor de opkomst groot was en vele bezoekers samen met het mannenkoor nog lang nableven voor een borrel.