Henk Linker en Valeria Boermistrova. Foto: PR
Henk Linker en Valeria Boermistrova. Foto: PR Foto:

Muzikaal echtpaar verzorgt Toeristenconcert in Dorpskerk

VORDEN - Op donderdag 26 juli om 15.30 uur vindt er weer een Toeristenconcert plaats in de Dorpskerk in Vorden. Ditmaal met organist Henk Linker en mezzosopraan Valeria Boermistrova, zij brengen onder andere R. de Jong (*1956); S. Wesley (1766-1837); J. Stanley (1712-1786), W.A. Mozart (1756-1791) en J. Rutter (*1945). De toegang is gratis, na afloop vindt een collecte plaats.

Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij nam ook privélessen onder andere bij A. Misjenko (solist van het Bolsjoi Theater) en A. Shitikova (soliste van het Operatheater in Moskou). In Moskou werkte zij bij The Russian Consort, een solistenensemble voor Oude Muziek, waarmee ze cd-, radio-, televisieopnames maakte en vele optredens in Rusland en daarbuiten.        

Henk Linker studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema. In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als Organist/Choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, KY (Verenigde Staten). Met diverse soloprogramma's concerteerde hij in binnen- en buitenland.

Sinds 1995 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, mezzosopraan Valeria Boermistrova. Ze treden op in Nederland met verschillende programma's. Vier cd's hebben zij in de loop van de jaren samen opgenomen. Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd 'Muziek en Sfeer' in de prachtige St.Georgiusbasiliek in Almelo.