Naast diverse motorklassen en een fietsklasse, is er ook een quadklasse. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Naast diverse motorklassen en een fietsklasse, is er ook een quadklasse. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Inschrijving Stugge Veer Cross gaat binnenkort open

Vanaf 3 augustus kunnen crossers uit de regio zich aanmelden

WICHMOND - Het is opletten voor eigenaren van een brommer, quad of crossmotor uit de regio. Vanaf vrijdag 3 augustus gaat namelijk de inschrijving open voor De Stugge Veer Cross. Op 9 september 2018 zal de derde editie hiervan plaatsvinden op het kermisterrein te Wichmond. Het belooft een gezellig crossspektakel te worden met als afsluiting een bruisend feest in de tent. Motorcross behoort tot een van de eerste levensbehoeftes van een echte Achterhoeker, zo vindt de organisatie, en zij wil dat graag vieren met deelnemers uit de omgeving die het amateurniveau niet ontstegen zijn.

Verschillende klassen
Voor de brommerklasse kunnen jongeren zich inschrijven die met een brommer rond huis of op het land crossen. Of deelnemers die voor de lol een woeste machine onder de 50cc aanschaffen. Voor de wat ervarenere jonge crossers is er de motorenklasse <125 cc. Hier strijden de 65cc, 80cc en 85cc tegen elkaar. Voor de (bijna) volwassen strijders op twee wielen is er de motorklasse ≥125cc, dus motoren vanaf 125cc. Deze klasse wordt opgedeeld in drie groepen in verband met de verwachte grote belangstelling.

Organisatie hoopt dat de helft van deelnemers vrouw is

Daarnaast is er natuurlijk de quadklasse voor deelnemers met een slecht functionerend evenwichtsorgaan of een voorliefde voor vier wielen. Als klap op de vuurpijl, of onder het motto 'de jeugd heeft de toekomst', zal de fietsklasse <12 jaar worden gehouden. Het streven van de organisatie is naar een fifty-fifty verdeling tussen de sekse. Dus vrouwelijke aanmeldingen worden zeer op prijs gesteld. En zoals vorig jaar ook het geval was; meedoen is belangrijker dan winnen!

Online inschrijving
Inschrijven kan vanaf vrijdag 3 augustus 23:59.59 uur. De inschrijving stopt een week later op vrijdag 10 augustus om 23:59.59 uur. Net op vakantie of niet in de gelegenheid om je aan te melden? Zorg dan dat iemand anders dit kan doen. Ga naar de website voor meer informatie over de inschrijving. Of houd de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.


www.destuggeveercross.nl

facebook.com/destuggeveercross