Publieksavonden Achterhoeks Planetarium

TOLDIJK - Vrijdagavond 7 september van 20.00 tot 21.30 uur is het Achterhoeks Planetarium weer geopend voor publiek. Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bouwde Henk Olthof op zeer ingenieuze wijze meerdere planetaria. Heel bijzonder is de ruimtereis die men kan maken in Ruimteschip Aarde. Een aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Aanmelden via de website noodzakelijk wegens beperkte ruimte.


achterhoeksplanetarium.nl


D66 vergadert in Zelhem

BRONCKHORST - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt regelmatig openbare fractievergaderingen op wisselende locaties in de gemeente Bronckhorst. Belangstellenden zijn woensdag 5 september vanaf 20.00 uur welkom in het Witte Paard in Zelhem.

Gesproken wordt dan over de komende raadsvergadering en over actuele zaken in Zelhem. Daarnaast kan elke aanwezige ook eigen punten naar voren brengen of een verenigingsbelang bepleiten.

De fractie wil graag met inwoners van Bronckhorst van gedachten wisselen, dus alle inwoners van Zelhem: hartelijk welkom. Gezien de drukke agenda die avond, verzoekt de fractie geïnteresseerde zich aan te melden via mail.


w.reesink@bronckhorst.nl


Quintus zoekt sportieve dames om te handballen

HENGELO - De trainingen van handbalvereniging SV Quintus uit Hengelo gaan deze week weer van start. Het damesteam zoekt uitbreiding.

Dames van 17 jaar of ouder worden uitgenodigd eens mee te trainen om de handbalsport te ervaren en kennis te maken met het damesteam. De dames, die in leeftijd variëren van 17 tot ruim 40 jaar, trainen op dinsdagavond in de sporthal in Wichmond en op donderdagavond in Hengelo. Beide avonden van 19.30 tot 20.30 uur. Wie één keer trainen per week genoeg vindt, dat is ook prima.

De competitiewedstrijden zijn op zondag in de maanden september tot en met begin april. Handbalervaring is handig, maar ook dames die nog nooit gehandbald hebben, zijn van harte welkom. Wie interesse heeft, kan mailen of een kijkje op de website nemen.


info@svquintus.nl

www.svquintus.nl