Maar liefst 85 kinderen deden mee aan de Huttenbouwdagen. Foto: Filibert Kraxner
Maar liefst 85 kinderen deden mee aan de Huttenbouwdagen. Foto: Filibert Kraxner Foto:

Met pallets, hout, stof en verf is er door kinderen fanatiek gebouwd

VORDEN – Maar liefst 85 kinderen uit Vorden en omgeving deden op 24 en 25 augustus mee aan de Huttenbouwdagen op het terrein van zwembad In De Dennen. Negen teams hebben zich laten inspireren door het thema 'Zomercarnaval'. Met pallets, hout, stof en verf is er door kinderen en begeleiders fanatiek gebouwd: aan het eind van de eerste dag werd het terrein gevuld door barretjes, foodtrucks en boten. De tweede dag is traditiegetrouw bestemd voor het schilderen en versieren van de hutten. In krap twee dagen zijn de teams prima in hun opdracht geslaagd om een mooi versierde hut te bouwen.

Het weer zat gelukkig mee waardoor de kinderen op vrijdagmiddag nog lekker konden zwemmen. Het bouwen moest alleen op zaterdagmiddag kort worden onderbroken vanwege een stevige onweersbui, maar dat mocht de pret niet drukken.
Op zaterdag was het om 14.00 uur tijd voor Frank Loda (bedrijfsleider In de Dennen) om te beslissen welke teams dit jaar in de prijzen zouden vallen. Hij lette bij de beoordeling natuurlijk op de uitwerking van het thema maar ook op de leeftijd van de groepsleden en de onderlinge samenwerking. Voor de winnende hutten waren er leuke prijsjes maar het gaat er uiteindelijk om dat iedereen twee gezellige dagen heeft gehad.

Dit jaar zijn de Huttenbouwdagen Vorden tot stand gekomen door de inzet van Theo van Vliet, Vivian Brandsen, Judith Schouten, Fieke de Ruiter, Marc Vervoort en Caroline Kraxner. Zij hadden deze dagen niet kunnen organiseren zonder de hulp van ruim twintig vrijwilligers en de trouwe sponsoren van de Huttenbouwdagen Vorden: Albert Heijn Grotenhuys, Avonturijn Ruurlo, Bakkerij Joop, Boerderijwinkel Den Vierakker, Ton van Bremen Bloemen, Bruna Vorden, Cafetaria Het Bintje, Dutch PC, Echte Bakker Van Asselt, De Feestfabriek, Fysiotherapie Jansen van den Berg, Gamma Zutphen, Gelre Papier, Grandbistro De Rotonde, Grillroom Amon, Grondverzet G.W. Bulten, Hema Vorden, Hotel-restaurant Bakker, Hovenier Piek Zweverink, IJssalon Lekker, Keurslager Vlogman, Huusken Groenten en Fruit, het Ooievaarsnest, Praxis Zutphen, Plaza, Reinier & Leonie's Groenten, Fruit en Traiteur, Welkoop Vorden en uiteraard Zwembad In De Dennen.