Vorden 1. Foto: Johan Bolink

Teleurstellende en zure nederlaag
Vorden 1 tegen Concordia

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag ook haar tweede thuiswedstrijd niet in winst om kunnen zetten. Werd er twee weken geleden een onnodig verlies geleden tegen VIOD, dit keer was Concordia Wehl de gelukkige ploeg en was het wederom onnodig voor Vorden om de drie punten in te leveren. Met drie uit drie is het team van trainer Michel Feukkink weliswaar beter gestart dan afgelopen seizoen (toen nul uit drie), maar heerst er toch een teleurstellend en zuur gevoel over het verlies van 0-1 tegen Concordia Wehl.

Het eerste half uur kwam Vorden 1 erg sterk uit de startblokken. Met een enorm hoog tempo door veelal de oplossingen vooruit te kiezen en telkens via de beide buitenspelers de aanval op te zetten, werd Concordia onder druk gezet en was het vooral Vorden dat de klok sloeg. Vooral aan de rechterkant waren er veel geslaagde acties van Tom Klein Kranenbarg en Bart Stokman te zien en kwamen er zeker vier á vijf goede voorzetten voor het doel. In deze fase werden er drie goede kansen afgedwongen maar in alle drie de gevallen werd er niet gescoord. Spits Frank Hiddink kopte een goede voorzet vanaf 5 meter op het doel, maar deze werd gedeeltelijk geblokt door een invliegende voorstopper van Concordia en toen hij geheel vrijstaand een paar minuten later mocht binnen koppen kon hij net niet voldoende 'onder' de bal komen en verdween zijn inzet over het doel. De laatste kans in dit eerste half uur was voor Tom Klein Kranenbarg toen hij een goede lage voorzet vanaf de achterlijn van Roy Böhmer bij de eerste paal over het doel schoot. Na een half uur kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en werden er ineens wel cruciale duels op het middenveld gewonnen door Concordia. Vorden kon niet meer de druk erop houden als in het eerste half uur en zodoende kwam de strijd meer in evenwicht.

In de tweede helft kreeg Vorden na tien minuten erg ongelukkig een vrije trap tegen op een meter buiten de zestien, omdat bij het blokkeren van een afstandsschot Bas Kortstee de bal tegen zijn arm aan kreeg, althans volgens de uitleg van de scheidsrechter want vooral het Vorden-kamp was van mening dat deze bal duidelijk via de borst/schouder geblokt werd. De vrije trap werd snoeihard laag onder de muur door geschoten en aangezien de bal ook nog licht getoucheerd werd, was Robin Verstege volkomen kansloos: 0-1. Vanaf dat moment ging Vorden wanhopig op zoek naar de gelijkmaker en was het spel vaak onnauwkeurig en te gehaast en waren de lange ballen van achteruit steeds een prooi voor de sterke en lange achterhoede van Concordia. Toch kreeg Vorden nog een paar goede mogelijkheden, vooral die keren dat er via voetballende oplossingen via de zijkanten een goede voortzetting volgde. Toen invaller Luuk Smit aan de rechterkant in de combinatie met Tom de achterlijn haalde, volgde een goede voorzet die door Daan Horstman net niet ingetikt kon worden. De beste mogelijkheid kwam echter van Gijs van der Veen die een cornerbal prima in kopte, maar de bal (achter of vanaf) de lijn weg gehaald zag worden. De toeschouwers achter de boarding en de Vorden-spelers in het veld waren het erover eens dat de bal achter de lijn was, maar grens- en scheidsrechter beoordeelde beide anders en lieten het spel gewoon door gaan.

Vrouwen 1 winnen tweede wedstrijd
V.v. Vorden Vrouwen 1 heeft haar derde wedstrijd met 8-1 gewonnen van Loenermark 2. In het begin van de wedstrijd was het een gelijk opgaande wedstrijd, echter na deze periode had Vorden het beste van het spel. De doelpunten werden gescoord in de twintig minuten voor en na rust. Doelpuntenmakers; Sam Besselink (3), Marée Oplaat (3) en MO17-1 speelster Amber Moeshart (2).