Negen kunstenaars verbleven in de Skauhytt in Bronkhorst. Foto: PR
Negen kunstenaars verbleven in de Skauhytt in Bronkhorst. Foto: PR Foto:

Experiment levert verrassende resultaten van kunstenaars op

BRONKHORST - Afgelopen zomer hebben negen jonge kunstenaars werk gemaakt tijdens hun 'artist-in-residence' verblijf in de Skauhytt van Ole Nieling bij Het Kunstgemaal. Met de tentoonstelling 'Greetings from Skauhytt' is het eindresultaat te zien van hun verblijf in deze primitieve hut. Melle Nieling, Aalt van de Glind, Jeroen Kusters, Kira Fröse, Martijn Linsen, Daan den Houter, Roland Spitzer, Nancy de Graaf en Eli Zegers tonen hun ervaringen. Op 27 oktober van 14.00 tot 16.00 uur vindt de opening van deze herfstexpositie in Het Kunstgemaal plaats. De expositie is te zien t/m 6 januari 2019.

De Skauhytt is een zelfgebouwde hut, oorspronkelijk bewoond door initiator en kunstenaar Ole Nieling, die hier een tijd lang in verbleef in de Noorse wildernis (2016). Vrijwel alle luxe ontbreekt in de hut: er is geen stromend water, geen elektriciteit, geen toilet. Deze zomer hebben negen verschillende kunstenaars zich teruggetrokken in Skauhytt die naast Het Kunstgemaal en de Grote Beek is neergestreken. De kunstenaars zijn afkomstig uit verschillende disciplines: tekenen, fotografie, schilderen, boetseren. De kunstenaars hebben op hun eigen manier ervaren hoe het is om teruggeworpen te zijn op zichzelf.

Tijdens de expositie 'Greetings from Skauhytt' is gelijktijdig in Het Keukengemaal de reeks 'Still standing' van Joyce van Dongen te zien. Zij laat schilderen van bloemen zien, in verschillende stadia van verval.