Bewustwording hardrijders

Vervolg van voorpagina

WICHMOND/VIERAKKER - In toenemende mate ontstaat er meer bewustwording en zullen hardrijders erop aan worden gesproken door overige inwoners. De werkgroep Verkeersveiligheid hoopt samen met VVN Bronckhorst dat een ieder zich aan de voorgeschreven snelheid houdt en er geen harde maatregelen die de doorgang nog meer belemmeren noodzakelijk zullen zijn.

Buurtlabel
Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer houdt niet in dat een buurt voor honderd procent veilig is. Wel laat het zien dat de inwoners zich inzetten voor meer verkeersveiligheid. Zo wordt er jaarlijks minimaal 1 actie gehouden. VVN Bronckhorst geeft ondersteuning, heeft nauw contact met gemeente en politie en zal de meldingen van onveilige situaties en te hard rijden daar bespreken. De werkgroep heeft ook zelf contact met de beleidsmedewerker van de gemeente en bespreekt concrete onveilige situaties.

Tijdens de thema-avond was er een beleidsmedewerker van de gemeente Bronckhorst aanwezig en kon iedereen zaken met hem bespreken. Door bezoekers van de thema-avond werd veel input aangereikt.

Onveilige situatie kunnen gemeld worden op de website van de gemeente Bronckhorst en via mail.


meldpuntoost@vvn.nl


Ladies Night bij de Vordense Tuin

VORDEN – De Vordense Tuin houdt op vrijdagavond 26 oktober een speciale Ladies Night. Met gratis style- en make-up advies en een gezellig drankje en hapje. De avond is van 18.00 tot 21.00 uur en bedoeld voor alle vrouwen uit de regio. "Het wordt een echte vriendinnenavond!", zegt eigenaresse Monique Norde.

De Ladies Night wordt gehouden in de bloemenwinkel aan de Raadhuisstraat. Van tevoren opgeven is niet nodig. Naast een korting van 20 procent op alle artikelen, worden er diverse activiteiten gehouden. Zo is styliste Mirre Groot uit Hengelo aanwezig. Klanten kunnen foto's meenemen van hun interieur zodat Mirre tips en kleuradvies kan geven. Verder komt Ellen Eugelink van Beauty Praktijk Ellen uit Steenderen vertellen wat de nieuwste herfstlook op het gebied van make-up is.

Na de Ladies Night maakt De Vordense Tuin zich op voor de kerstworkshops. Vanwege de grote belangstelling is er een extra kerstworkshop toegevoegd op zaterdagmiddag 8 december. Verder zijn er ook nog plaatsen beschikbaar op zaterdagochtend 8, dinsdagavond 11 en maandagavond 17 december.


Zie ook advertentie elders in deze krant


Leven in de brouwerij

VORDEN - Wat hebben investeerders, bierbrouwers, gangsters, boksers en sushi met elkaar te maken? Het zijn dé ingrediënten van de revue 'Leven in de brouwerij' van Jong Gelre Vorden Warnsveld. Zaterdag 10 november gaat Leven in de Brouwerij in première in het Kulturhus te Vorden.

Centraal staat dit jaar de brouwerij van Gerrit Hop, een brouwerij in roerig vaarwater. Er spelen schimmige zaken met Russische gangsters, investeerders loeren op een overname en zijn de eigen medewerker wel zuiver op de graat? Is de koffiejuffrouw, Anja, wel te vertrouwen? Waarom krijgen we Russen over de vloer? En wat speelt er zich af op het herentoilet?

De revue staat al een heel aantal jaren garant voor een spetterende combinatie van toneel. Zo'n zeventig leden in de leeftijd van 16 tot 30 jaar werken voor- en achter de schermen samen om ook dit jaar weer een gaaf stuk op de planken te brengen en ook dit jaar gaan alle registers weer open.

Op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november kunt u de revue bezoeken in het Kulturhus te Vorden. Kaarten zijn vanaf 27 oktober te koop bij DOK in Wichmond, Den4akker Vorden, Bruna en het Kulturhus in Vorden.

Jong Gelre proeverij
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer de mogelijkheid om voor 25 euro (exclusief drank) vooraf te dineren bij het Meestershuis in Vorden. Dit kan op zaterdag 17 november en reserveren kan via mail. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina.


revuejg@hetmeestershuis.nl

facebook.com/revuejg


Seniorensoos

VIERAKKER/WICHMOND - De Seniorensoos Vierakker-Wichmond houdt op vrijdag 26 oktober een broodmaaltijd, voorafgegaan door verschillende spelletjes. De bijeenkomst vindt plaats in het Ludgerusgebouw vanaf 14.30 uur, de maaltijd start om 17.00 uur. Er is alle gelegenheid om met elkaar bij te praten.

Talentdienst

WICHMOND - Op zondag 4 november om 10.00 uur vindt een Wichmond's Got Talentdienst plaats in de Protestantse kerk te Wichmond, aan de Dorpsstraat. Optredens door jong en oud met muzikaal talent. Uitgangscollecte is voor Het Nationaal Fonds Kinderhulp. Na de dienst is er gratis koffie/thee/limonade. Iedereen welkom!