Schoenendoosactie 2018

VORDEN - De komende tijd gaan kinderen en volwassenen aan de slag voor de Schoenendoosactie. Vanuit de Vordense kerken voor Actie4Kids-De Samaritaan en vanuit de Vordense scholen voor Schoenmaatjes-Edukans.

In de actiefolders staat alle informatie voor het vullen van de doos. Deze folders zijn op De Kraanvogel en De Hoge Voorde uitgedeeld, in beide kerken gebeurt dit op zondag 28 oktober. De kinderen versieren een schoenendoos en vullen deze met schoolspullen, toiletspullen, speelgoed, en een knuffel (gewassen knuffels zijn welkom). Deze worden uitgedeeld in landen in West-Afrika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en gaan naar kinderen van vluchtelingen in Europa.

Zondag 11 november om 10.00 uur wordt de actie in de Christus Koningkerk afgesloten met een oecumenische dienst. Ds. Freek Brandenburg gaat dan voor en het kinderkoor zal zingen. Na afloop is er voor iedereen koffie, thee of limonade. En wat lekkers. Voor de allerkleinsten is er oppas. Deze zondag is er geen dienst in de Dorpskerk.

Iedereen kan meedoen. In de actiefolder staat precies hoe de schoenendoos gevuld kan worden, voor welke leeftijden, enzovoort. Neem contact op met Christien Stokkink, voor een actiefolder.


christien.stokkink@gmail.com

0575 - 553 761


PCOB afdeling krijgt voorlichting over waterschappen

VORDEN - De PCOB-afdeling Vorden e.o. houdt op donderdag 25 oktober de maandelijkse bijeenkomst om 14.00 uur in zaal De SooS (Dorpscentrum) te Vorden.

Martin Nieuwenhuis van het Waterschap Rijn en IJssel te Doetinchem zal dan vertellen over de activiteiten en geschiedenis van dit Waterschap. Waterschappen beheren al meer dan 400 jaar het water in de Achterhoek. Vanaf 1997 wordt dit waterbeheer uitgevoerd door het waterschap Rijn en IJssel. Het werk bestaat allang niet meer alleen uit het aanleggen en maaien van sloten en dijken. Zo is het klimaat snel aan het veranderen en zijn de normen voor waterkwaliteit enorm aangescherpt. Naast de geschiedenis van het waterschap, gaat de inleider in op wat de gevolgen zijn van klimaatontwikkeling voor burgers en ondernemers in de Achterhoek en welke maatregelen het waterschap daartoe neemt.