'Een heugelijke dag waar we allemaal op hebben gewacht'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Vertegenwoordiger van de glasvezelambassadeurs in de gemeente Bronckhorst Hans Boers maakte een vergelijking met vroeger. "Ik ben 54, geboren in 1964 en dat is één jaar nadat in mijn ouderlijk huis waterleiding en elektriciteit werd aangelegd. Dat kun je je nu bijna niet meer voorstellen, dat mensen dat niet hadden. Ik denk dat wij hier in de gemeente Bronckhorst een beetje in dezelfde situatie zitten. Dus we hebben geen radio meer op een batterij. Wel internet dat het doet, maar dan hebben we het wel zo'n beetje gehad. Daarom ben ik ook zo blij dat deze dag aangebroken is. Geen historische, maar het is wel een heuglijke dag waar we allemaal op hebben gewacht."

Na ook zijn dankwoorden, konden de helmen worden opgezet en de schoppen gepakt. Een mooi moment voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

In de buitengebieden rond Vorden en Hengelo is aannemer BAM al begonnen met schouwen, kijken waar in huis de aansluiting geplaatst kan worden. Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar op de site. Of bel klantenservice van Glasvezel Buitenaf, via 088-7585800.


glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/bronckhorst


Beter Horen start servicepunt bij Medipoint in Vorden

VORDEN - Onder inwoners van Vorden en omstreken was vraag naar een hoorspecialist in Vorden. Om aan deze vraag te voldoen slaan Beter Horen en Medipoint de handen ineen. Met ingang van 16 november wordt er een shop in shop van Beter Horen gevestigd bij Medipoint aan de Raadhuisstraat 1 te Vorden.

Dit servicepunt zal op vrijdag in de even weken geopend zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Klanten kunnen zonder afspraak terecht voor onder andere batterijen en kleine servicegerichte zaken aan hoortoestellen. Denk hierbij aan slangen vervangen, kleine reparaties aan hoortoestellen of het bijstellen van een hoortoestel. Voor mensen die nog voor de keuze van een hoortoestel staan, kan met een hoorscan worden berekend hoe fit het gehoor is. Indien de uitslag meer onderzoek vereist, zal in een Beter Horen winkel een hoormeting plaatsvinden. Het servicepunt is ook geopend om oren te controleren of afdrukken te maken voor nieuwe oorstukjes of gehoorbescherming.

Tijdens de inloopuren staan de medewerkers van Medipoint klaar om zorgvragen te beantwoorden over het lenen, huren of kopen van hulpmiddelen.


Geboren in het verkeerde lichaam

VORDEN - De maandelijkse avond van Vrouwen van Nu afdeling Vorden wordt gehouden op woensdag 21 november om 19.45 uur in De Herberg. Het onderwerp deze avond is 'geboren in het verkeerde lichaam'.

Het zal je maar gebeuren dat je ontdekt dat je geboren bent in het verkeerde lichaam! Hoe kan dat? Is dat een verzinsel of is het echt zo? Wat gaat daaraan vooraf? Wat zijn de gevolgen? En hoe reageert de omgeving? Alle antwoorden krijgen we van ervaringsdeskundige Francine Bensdorp. Zij is deze avond onze gast.

De koffie en thee worden verzorgd door de contactgroep van Riky Sloot.


www.vrouwenvannu.nl/vorden


Speciale rondleidingen door verbouwing kasteel Hackfort

VORDEN - Kasteel Hackfort staat op dit moment in de steigers. Bij zo'n verbouwing komt heel wat kijken. Voor geïnteresseerden verzorgt Natuurmonumenten op vrijdag 23 november speciale rondleidingen door het kasteel. Door te restaureren wordt niet alleen het monument zelf bewaard, maar ook de geschiedenis van de plek. Details daarvan worden tijdens het werk blootgelegd. Kom dus kijken.

De deelnemers wandelen mee met een boswachter, de aannemer en andere experts. De eerste rondleiding start om 9.00 uur; de laatste 15.30 uur. Tijdens de vijf speciale rondleidingen door het kasteel geven restaurateurs en andere experts uitleg over de verbouwing. Deelname is niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn, aangezien het een bouwplaats betreft.

Natuurmonumenten restaureert en verbouwt kasteel Hackfort. Enkele doorhangende plafonds worden opgeknapt en het schilder- en houtwerk wordt onder handen genomen. Voorafgaand aan de verbouwing is veel onderzoek gedaan, naar historie, kleurgebruik en archeologie. Waar nodig worden oude kenmerken en elementen weer in ere hersteld. Ook wordt het kasteel toegankelijker gemaakt voor minder validen.

Voor de rondleiding op het kasteel wordt entree geheven: 5 euro voor leden en 8 euro voor niet leden. Aanmelden en meer info via de website.


natuurmonumenten.nl/hackfort