Het 'Schoenendooskinderkoor' onder leiding van Piet Piersma. Foto: PR
Het 'Schoenendooskinderkoor' onder leiding van Piet Piersma. Foto: PR

Kinderen vullen 128 schoenendozen voor leeftijdsgenootjes ver weg

VORDEN - Ook dit jaar deden kinderen in Vorden weer mee met de schoenendoosactie. De afgelopen weken werden er schoenendozen versierd en gevuld door kinderen en volwassenen van De Kraanvogel, De Hoge Voorde, De Christus Koningkerk en de Protestantse gemeente Vorden.

Zondagmorgen 11 november werd de actie afgesloten met een oecumenische dienst in de Christus Koningkerk. De schoenendozen, gevuld met toiletspullen, speelgoed, schoolspullen en natuurlijk een knuffel, stonden voor in de kerk, met ook nog knuffels tussen de versierde dozen.

De kerk zat helemaal vol met veel kinderen, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Samen met ds. Freek Brandenburg als voorganger en het 'Schoenendooskinderkoor' onder leiding van Piet Piersma was het een feestelijk gebeuren. Behalve het kinderkoor waren er meerdere kinderen die meehielpen in de dienst. Het thema van de dienst was 'vijf en twee is…'. De gelijkenis van de vijf broden en twee vissen werd verteld. Daar werden de broden en vissen verdeeld over de vele mensen die bij Jezus zaten. Met de schoenendozen delen de kinderen uit Vorden met wat ze hebben met kinderen in een land ver weg, waar ze niet zo veel hebben.
Het totale aantal mooi versierde en goed gevulde schoenendozen is uitgekomen op 128. Deze gevulde dozen gaan binnenkort op transport naar onder andere Albanië, Moldavië, Sri Lanka, Ghana en Irak. Wat zullen de kinderen in die landen blij zijn met de dozen die ze mogen ontvangen.


Foto's zijn te zien op: protestantsegemeentevorden.nl en 12apostelen.nl/index/geloofsgemeenschap-vorden