Gezamenlijke bijeenkomst PCOB en SVV

VORDEN - Op vrijdag 30 november (let op: gewijzigde datum)zal om 14.00 uur in de grote zaal van het Dorpscentrum te Vorden de gezamenlijke bijeenkomst plaatsvinden van de PCOB en de SVV (voorheen ANBO). Dan hoopt de beheerder van kasteel Warmeloo, de heer Sytze Visser, te Diepenheim ons te vertellen over het kasteel, de bijbehorende tuinen en wat het betekent op zo'n landgoed butler te zijn. Op dit kasteel woonde destijds prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard. Komt allen deze lezing bijwonen.


Samenkomstzondag

VORDEN - Zondag 25 november, de laatste zondag van de maand, is er 's morgens om half tien voor ieder weer een 'Samenkomst', een ontmoetingsmoment in de Christus Koning kerk. Een kleine groep parochianen geeft door middel van lezingen, zang en muziek, invulling aan deze bijeenkomst. Deze zondag is tevens de laatste zondag van het kerkelijk jaar, een mooi moment om even stil bij te staan bij het koningschap van Jezus Christus. Na afloop is er tijd voor koffie.


Zangdienst 'Vorden zingt'

VORDEN - De eerstvolgende Zangdienst 'Vorden zingt' is in de Dorpskerk op zondagavond 25 november om 19.00 uur. Er is deze keer medewerking van de band 'In Christ Alone' uit Neede, die voor en met de belangstellenden zal zingen. Ook de vertrouwde klanken van het orgel zullen niet ontbreken, Henk Kloosterboer uit Zutphen zorgt hiervoor. Er is tussen dit alles door een korte overdenking door ds. Hans van Dalen uit Kudelstaart. Na afloop is er natuurlijk weer koffie en thee en er is de boekentafel met gratis uitleen.


Creatief bezig zijn tijdens het 'Aanschuifatelier'

VORDEN - Op dinsdagmorgen van 10.30-12.30 uur kan men aanschuiven aan een van de tafels in de ontmoetingsruimte in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat in Vorden voor het 'Aanschuifatelier'. In het Kulturhus mag Welzijn Vorden voor een van haar activiteiten de ontmoetingsruimte gebruiken om mensen de gelegenheid te geven om allerlei typen werkstukken te maken. De deelnemers nemen hun eigen materiaal en gereedschap mee.

'Atelier' klinkt misschien wat hoogdravend als men denkt in een ruimte voor een beeldend kunstenaar te zijn aangekomen. Als je bezig bent met een borduurwerk, in een kleurboek voor volwassen bezig bent, kerstkaarten maakt, teksten kalligrafeert of een trui aan het breien bent, dan voel je je waarschijnlijk geen beeldend kunstenaar. Toch maken mensen mooie dingen; soms dingen die voor anderen waarde hebben.

Onder het genot van een kopje koffie en een gesprek met de deelnemers aan dit 'Aanschuifatelier' maakt men in een gezellige sfeer de mooiste en leukste dingen. Het gaat om activiteiten die men thuis aan tafel met simpel gereedschap zoals een schaar, een stanleymes, snijmat, papiersnijder, kleurpotloden, verf, potlood, kalligrafeerpen, breipennen of een borduurnaald zou kunnen doen.

Vaste deelnemer aan het 'Aanschuifatelier' is Jan Rigterink, die de maanden november en december gebruikt om kerstkaarten te maken. Hij kan samen met deelnemers ook zoeken naar een leuk idee voor een niet al te ingewikkelde kerstkaart.

Het 'Aanschuifatelier' vindt iedere dinsdagmorgen tot eind juni 2019 plaats. Behalve voor de koffie of thee zijn aan deze activiteit geen kosten verbonden.


D66 in Vorden

VORDEN - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt maandag 26 november een openbare fractievergadering in Vorden. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom bij Hotel Bakker.

Gesproken wordt over de komende raadsvergadering en over actuele zaken in Vorden. Daarnaast kan elke aanwezige eigen punten naar voren brengen of een verenigingsbelang bepleiten.
De fractie wil graag met inwoners van Bronckhorst van gedachten wisselen, dus alle inwoners zijn welkom. De fractieleden willen geïnteresseerden verzoeken zich aan te melden via mail.


w.reesink@bronckhorst.nl