Op een grote banner wordt bij Het Kulturhus de Fire Cracker Party op de gevel aangekondigd. Foto: Jan Hendriksen
Op een grote banner wordt bij Het Kulturhus de Fire Cracker Party op de gevel aangekondigd. Foto: Jan Hendriksen Foto:

VOEST druk met de voorbereidingen voor Fire Cracker Party

VORDEN – Stichting VOEST werd in 2016 opgericht en is een afkorting voor VOrdense Evenementen Stichting. VOEST wil de Vordense samenleving en haar omgeving bijeenbrengen en daarmee het dorp levendig en 'bruisend' houden. De stichting organiseert evenementen, feesten en activiteiten waarbij in verschillende leeftijdscategorieën de Vordense samenleving en haar omgeving samen kunnen komen. Een voorbeeld van deze evenementen en feesten zijn onder meer de 'Sterkste man/vrouw van Vorden', het Carnavalsfeest en de Fire Cracker Party. Verder tracht stichting VOEST een brug te vormen naar de plaatselijke ondernemers.

Door Jan Hendriksen

We lopen al weer richting het einde van het jaar wat betekent dat VOEST in voorbereiding is voor het 'Oud en Nieuw feest', beter bekend als het Fire Cracker Party. De kaartverkoop voor deze 'party', die in de Nieuwjaarsnacht in het Vordense Kulturhus plaatsvindt, is inmiddels van start gegaan. We vroegen voorzitter Jarno Messing van Stichting VOEST hoe de voorbereidingen verlopen voor de derde editie en wat men Nieuwjaarsnacht kan verwachten.

Wie heeft de titel 'Fire Cracker Party' bedacht en wat betekent de titel?
Jarno Messing: " Oscar Rondeel, Robert Vissers, Kees Jansen, Henri Barendsen en Gerard Garritsen hebben in het oprichting jaar 2016 van VOEST deze party opgezet om het gat van destijds STEVO (Stichting Evenementen Vorden)
op te kunnen vangen voor hun kinderen. Op moment van naar buiten treden van onze oprichting is gelijk vanuit hun contact gezocht samen op te trekken in de organisatie. Na de eerste editie zijn we dan ook samen om tafel gegaan en hebben de tweede editie dan ook succesvol in samenwerking met deze namen en het Kulturhus georganiseerd. Nu bij de derde editie bestaat de samenwerking voornamelijk uit VOEST en Het Kulturhus, maar zal de naam onveranderd blijven als dank aan de oprichters."

Wat kunnen de bezoekers op muzikaal gebied Nieuwjaarsnacht tijdens de 'Fire Cracker Party' verwachten?
Jarno Messing: "Feest DJ Martin heeft VOEST beloofd dat het dak eraf gaat en dat iedereen de volgende ochtend pijn in de voeten heeft van het dansen, dus dat belooft veel goeds voor de avond."

Welke ruimten hebben jullie tijdens de 'Party' ter beschikking in Het Kulturhus?
Jarno Messing: "Het f
eest zal plaatsvinden in de grote zaal van Het Kulturhus. Daarnaast zullen de ruimtes rondom deze zaal naar alle waarschijnlijkheid ook gebruikt worden voor de faciliteiten zoals onder andere de munten- en snackverkoop. Daarnaast is Stijn Gertsen bezig binnen VOEST zijn maatschappelijk stage te voltooien. Deze stage is een onderdeel van zijn havo-opleiding. De stage bestaat uit twintig uur werkzaam zijn voor een non-profit organisatie met een toegevoegde waarde voor de maatschappij. Stijn heeft VOEST benaderd met de vraag of hij werkzaam kan zijn voor de Fire Cracker Party. Stijn zal voor de Fire Cracker Party inrichting geven aan een betaalde garderobe op de feestlocatie, dit alles onder begeleiding van VOEST."

Sfeer is tegenwoordig een gevleugeld woord tijdens mening feest en festival. Besteden jullie daar ook (veel) aandacht aan? Jarno Messing: "Zonder sfeer geen feest. Dus daar besteden we zeker aandacht aan. We proberen daarbij altijd de afweging te maken tussen kosten en 'het nut ervan'. Je kunt het plafond fantastisch mooi aankleden, maar zodra de lichten uitgaan en het feest van start gaat zie je er niks meer van. Uiteindelijk bepalen de bezoekers de sfeer en moet je hen de ruimte geven het feest te vieren/ te maken, zoals zij dat willen. Wij als VOEST moeten dat (slechts) faciliteren."

Stelt de gemeente Bronckhorst nog extra eisen aan de organisatie van een 'party' in de eerste nacht van het nieuwe jaar?
Jarno Messing:
"In feite gelden de regels zoals die altijd bij ons gelden. Echter op het vlak van beveiliging hebben we deze editie een kleine overbezetting, als je de voorschriften eropna houdt. Reden hiervoor is dat de toestroom van bezoekers in een veel kortere tijd opgang komt. Met extra mensen kan dit beter verwerkt worden en kan de vuurwerkcontrole sneller worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen onze eigen mensen (nog) meer de focus leggen op het alcoholbeleid."

Hoe en waar kan men kaarten bestellen?
Jarno Messing: "Kaarten kunnen op ons vaste verkooppunt Bruna Vorden verkregen worden en tevens bij H
et Kulturhus Vorden. Daarnaast hebben we met VOEST voor het eerst de gelegenheid de kaarten ook online te verkopen. Dit kan via onze website. Middels een poll op onze Facebookpagina hebben we de VOEST volgers gevraagd naar de behoefte aan een online verkooppunt. Met ruim 75 procent van de volgers die aan hebben geven hier wel behoefte aan te hebben, heeft VOEST besloten een online verkooppunt in te richten op onze website. Inmiddels is al zo'n veertig procent van de kaarten online verkocht. Met nog eens tien procent op onze reguliere verkooppunten maakt dat we al vijftig procent van de kaarten hebben verkocht. Wees er dus snel bij want op = op."


www.voest.nu


Voor de zestiende keer crossen rondom Kasteel Vorden

VORDEN – Voor zestiende keer wordt zondag 30 december de Kasteelcross in Vorden verreden. Rondom Kasteel Vorden zal wederom een sfeervolle ambiance gecreëerd worden en een mooi parcours neergelegd worden door de RTV Vierakker-Wichmond.

De Vierakker-Wichmondse wielervereniging is al druk bezig met de sponsoring om deze dag tot een succes te maken. De Kasteelcross maakt deel uit van de Topcompetitie in het Nederlandse veldrijden. Binnen deze competitie kunnen de renners in acht vooraf geselecteerde wedstrijden, waaronder de wedstrijd in Vorden, punten krijgen op basis van de door hen gereden uitslag voor een overall klassement. In verschillende categorieën gaan de Nederlandse veldrijders de strijd met elkaar aan rondom het Vordense kasteel.

Op 30 december zal er om 10.30 uur gestart worden met de gecombineerde cross voor de categorieën sportklasse en amateurs gevolg door de wedstrijd voor de Masters 40+ om 11.30 uur. Vervolgens is het de beurt aan de junioren en nieuwelingen die respectievelijk om 12.30 en 12.32 uur starten. Om 13.30 uur is het de beurt aan de vrouwen van het veldrijden, alle vrouwencategorieën starten tegelijkertijd. Het slotspektakel, de wedstrijd bij de elite en belofte categorieën, start om 14.30 uur.


rtvvierakkerwichmond.nl