Team 2.2. Foto: PR
Team 2.2. Foto: PR Foto:

Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi van ZVV Velocitas

VORDEN – Het vormt voor de Vordense zaalvoetbalvereniging Velocitas het jaarlijkse hoogtepunt binnen de vereniging: het traditionele ZVV Velocitas Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi voor straten, buurten, verenigingen en vrienden(innen)groepen. De editie van 2019 vindt op vrijdagavond 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari in sporthal Het Jebbink plaats.

Door Jan Hendriksen

Het bestuur van ZVV Velocitas heeft de keuze gemaakt om begin volgend jaar naast de zaterdag en zondag ook de vrijdagavond te betrekken bij het toernooi. Reden hiervoor is dat het vrouwentoernooi nu gelijkwaardig aan het mannentoernooi kan worden gespeeld met gelijke speeltijden en speelveld afmetingen. De voorgaande twee edities van het vrouwentoernooi vonden namelijk in de kleine speelhal van sporthal Het Jebbink plaats. "De tijd is nu rijp om het toernooi voor de vrouwen ook een volwaardig aanzien te geven. En zodoende hebben we het toernooi met een avond uitgebreid", zo verklaart voorzitter Jarno Messing van ZVV Velocitas.

Is het mannentoernooi na een sms-bericht met het maximale aantal van zestien teams volledig volgeboekt. Het maximale aantal vrouwenteams is nog niet bereikt. Er kunnen zich nog enkele teams aanmelden. Naast de Vordense deelname van Ratti/Socci, FC Blondies, GOAL Diggers en Velocitas Vrouwen hebben zich ook recent FC Net Niet uit Almen en SMR uit Gorssel aan het deelnemersveld toegevoegd. Inschrijven kan nog tot 14 december via het e-mailadres.

Een team bestaat uit minimaal vier veldspelers en een keeper. Voorzitter Jarno Messing van ZVV Velocitas hoopt dat het vrouwentoernooi in de komende dagen nog 'volloopt'. "Het vrouwenvoetbal zit flink in de lift. Ook binnen onze vereniging. Naast drie mannenteams speelt er ook een vrouwenteam in de oostelijke districtscompetitie van de KNVB. En met succes. De vrouwen komen uit op het eerste klasse niveau met tegenstanders uit onder meer Nijmegen en omstreken."

Zaalvoetbalvereniging Velocitas, wat zoveel betekent als snelheid of vlugheid, werd in maart 1981 opgericht door Fred Franssen, André de Bruijn en Jan Leegstra. De hoogtijdagen van Velocitas speelden zich rond het jaar 2000 af. Het eerste team speelde toen in de hoofdklasse van het district Oost van de KNVB. Destijds was dat net onder het betaalde landelijke zaalvoetbalniveau.

Speelschema
Het vrouwentoernooi begint vrijdagavond 4 januari omstreeks 19.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams wordt er in halve competitie of in poulevorm gespeeld.

De zestien mannenteams zullen zaterdag 5 januari van 13.00 tot 21.00 uur in vier poules van vier teams strijden om een plaats in de winnaarsronde op zondag 6 januari. De acht teams die hierin slagen zullen zondagmiddag vanaf 13.00 uur in twee poules van vier uitmaken welke teams er in de halve finale gaan strijden om een plaats in de finale die rond de klok van 17.00 uur wordt gespeeld.

De acht teams die zich niet kwalificeren bij de beste acht zullen zondagmorgen vanaf 10.00 uur uitmaken wie zich de 'Beste verliezer van 2019' mag noemen. Zaterdagavond 5 januari vanaf 20.00 uur vindt tevens de jaarlijkse feestavond van Velocitas plaats met muzikale medewerking van 'Keys please'.


info@zvv-velocitas.nl


Kampioenen bij Dash

VORDEN - Zaterdag 8 december was het laatste toernooi van de jongste leden van volleybalvereniging DASH. Zowel team 2.2 als team 3.1 werden kampioen en mochten medailles van de volleybalbond Nevobo in ontvangst nemen. Team 2.1 werd deze dag tweede. Vanaf niveau 4 wordt er competitie gespeeld. Ook hier is zeer goed gepresteerd. Team 4.1 en 6.1 werden allebei tweede in de eerste klasse. En daar mag de vereniging trots op zijn. Met deze kanjers zit de toekomst van Dash op landelijk divisieniveau wel goed.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 6 december was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de derde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 65,83%, 2. Annelies Schröder en Jan Rondeel 56,25%, 3. Aartje Bernards en Pop Grizell 54,17%. Lijn B. 1. Henny Deunk en Wil Matser 63,85%, 2. Karen Notten en Erica Schut 56,77%, 3. Ria Jansen en Rikie Scheers 52,63%. Lijn C. 1. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 61,88%, 2. Ans Knaake en Leida Pennekamp 61,46%, 3. Paulien Gasseling en Minie Peters 56,77%.

Op donderdag 13 december is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.