Minecraft-XL bouwwedstrijd in bieb

DOETINCHEM - Op donderdag 3 januari kunnen alle Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft Bouwwedstrijd in 't Brewinc in Doetinchem.

Jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar worden uitgedaagd om een bouwopdracht uit te voeren. In teams van vijf gaan ze de uitdaging aan. Er staat een laptop met het spel erop voor de speler klaar, die hoeft dus niets van thuis mee te nemen. Het winnende team van elke ronde krijgt een felbegeerde legobokaal.
In totaal kunnen 120 spelers deelnemen: 60 in de ochtendgroep van 10.30 tot 13.00 uur en de andere helft in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur.
Aanmelden kan via biebnieuws.nl. Meedoen kost 15 euro, inclusief leenlaptop met spel. Wie lid is van de bibliotheek betaalt 12,50 euro. Lid worden van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar.
Wie met vrienden wil meedoen kan zich op 3 januari bij binnenkomst samen aanmelden. De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment, voorbereiden is dus niet mogelijk. Bibliotheek West-Achterhoek organiseert Minecraft samen met het Medialab van de bibliotheek Eemland.