Meiden MB1 van volleybalvereniging DASH. Foto: PR
Meiden MB1 van volleybalvereniging DASH. Foto: PR Foto:

Meiden MB1 Dash kampioen

VORDEN - Meiden MB1 van volleybalvereniging DASH uit Vorden zijn kampioen geworden en komen de tweede helft van het seizoen uit in de Hoofdklasse.

De meiden presteerden bijzonder goed onder coaching van Gerrit Harmsen en Ronald Dekker. De wedstrijd van afgelopen zaterdag ging niet super volgens de meiden, toch met 4-0 gewonnen en het kampioenschap in de pocket. Na de wedstrijd ging het team met de coaches op de foto (v.l.n.r.): Kim, Sjors, coach Ronald, Beau, Merijn, Merle, Mirthe, coach Gerrit, Maud, Jade en Dominique.

Dash wint ook laatste wedstrijd voor winterstop

VORDEN - Afgelopen zaterdag stond er weer een reis naar Groningen op de planning voor de dames uit Vorden. De reis ging naar de laatste onbekende tegenstander dit seizoen, Veracles dames 2. De stand gaf een vertekend beeld, Veracles heeft namelijk twee wedstrijden minder gespeeld, als zij deze wedstrijden winnen staan zij derde. Het was dus voor Dash van belang om punten te pakken om de tweede plaats in handen te houden.

De eerste set begon een beetje wiebelig. De servicepass lag niet helemaal lekker, de servicedruk was te laag en aanvallend werd het hierdoor te voorspelbaar. Toch ging de set aardig gelijk op, dus trainer Henk Wahl drong er op aan om meer te bewegen en communiceren in de pass en de servicedruk op de tegenstander op te voeren. Aan het eind van de set, kwamen we aan de hand van één serviceserie langszij en op een redelijke voorsprong, waardoor de setwinst niet meer in gevaar kwam: 21-25.

De tweede set had eenzelfde beeld als de eerste set, er werd keihard gewerkt,maar erg goed was het niet. Gelukkig ook bij Veracles niet en Dash dames 1 maakte minder fouten. Ook deze set ging naar de Vordenaren: 22-25.

De derde set was de servicedruk in ieder geval terug bij Dash dames 1 en al konden ze nog steeds niet zo lekker variëren in de aanval als gewend, toch ging deze set erg gemakkelijk. Het leek alsof Veracles al had opgegeven. In deze set ging het zelfs zo gemakkelijk dat de Vordense dames aan het eind weer even wakker geschud moesten worden, want langzaam kwam Veracles weer steeds dichterbij. Met 18-25 was de wedstrijdwinst binnen.

In de vierde set zakten ze in de servicepass wel erg diep weg, waardoor er niet eens meer aangevallen kon worden. En als dit even anders was, stond de verdediging van Veracles goed opgesteld. Al snel was het 19-09 en Dash dames 1 leek in geen schim op het team wat zich de laatste weken steeds beter had weten te profileren. Na de tweede time-out waarin werd de dames werd verteld de stand los los te laten en het publiek in ieder geval nog wat strijd te laten zien, ging het langzaam aan weer wat beter. Maar bij 24-18 was de scheids er klaar mee en was de wedstrijd dan echt af.

Dash heeft met 3-1 gewonnen en lijkt als koploper de winterstop in te gaan. Of dit na volgende week nog zo is? Dan speelt de nummer 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vanaf 12 januari wordt in sporthal 't Jebbink de tweede helft van de competitie afgetrapt om 18.00 uur tegen Sneek dames 3.

Quintus heren senioren scoren

HENGELO – Een aantal teams van Handbalvereniging SV Quintus kwam in actie op zondag 9 december. Ging Heren Senioren 2 voor een uitwedstrijd op pad, de overige wedstrijden speelden zich af in Sporthal de Kamp.

Quintus Heren 2 speelde in Deventer tegen DSC 1. In de eerste helft ging de stand gelijk op en wist Quintus met een kleine voorsprong de rust in te gaan, 9-11. Na rust waren de Deventenaren moe gespeeld terwijl Quintus op tempo door kon. Daardoor bleek de wedstrijd al snel beslist en wonnen de mannen uit Hengelo met ruime cijfers. Eindstand 11 - 23.

Deze zondag speelde Quintus D1 tegen OBW D1. Na een vervelende wedstrijd vorige week, kon het team deze zondag weer opnieuw beginnen en hoe. Er werd super verdedigd door Quintus, veel afgeblokt en Ruben hield bijna alle ballen uit het doel. Aanvallend kwam het thuisteam er ook beter door. Het bleef lang 3-1 in de eerste helft. In de tweede helft werd het spelletje fanatieker en werd er ook meer gescoord. Na een break-out van Senne, Julia en daarna Lasse kon de wedstrijd worden afgesloten met een mooie 11-1.

De wedstrijd tussen Heren Senioren 1 van Quintus en Cabezota zou een spannende worden omdat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Door de tegenstander met snelle tegenaanvallen onder druk te houden, werd er conditioneel veel gevraagd van hen. Dit in combinatie met een weer goede dekking is de winst binnen gesleept. Uitslag 33-27.