'Het kan zomaar jouw of mijn leven redden'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - De BuurtAED moet komen te hangen aan een buitenmuur bij café-restaurant 't Wapen van 't Medler. De AED wordt dan aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar.

Peter ten Have: "Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Het zou zomaar jouw of mijn leven kunnen redden." Edith Garritsen zal namens Stichting Reanimatie en AED Training Gelre de cursus burgerhulpverlener promoten.

Informatieavond
Om een ieder verder te informeren over de actie van Gerrit Otten en Peter ten Have vindt er maandagavond 17 december bij 't Wapen van 't Medler om 20.00 uur een informatieavond plaats. Iedereen vanaf veertien jaar is welkom. Graag aanmelden via het e-mailadres aedmedler@gmail.com.

Doneren
Wil men het initiatief om een AED in buurtschap Medler te realiseren financieel ondersteunen, dan kan men via de website een donatie doen.


buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-de-houtwal-7251-vorden


Grote Veld veldtoertocht werd een 'Bikkeltocht'

VORDEN – De door de VRTC de 8 kastelenrijders georganiseerde Grote Veld toertocht veranderde zondag door de regen van zaterdag op zondag in een zware blubbertocht. Toch trotseerden ruim 140 deelnemers de slechte weersomstandigheden en begonnen ze vol goede moed aan deze tocht,nadat ze zich in de kantine van de Voetbal Vereniging Vorden op sportpark Het Grote Veld hadden ingeschreven.

Opvallend was het aantal jeugdige en vrouwelijke deelnemers. Gelukkig was er halverwege de tocht een verzorgingspost waar een ieder even weer op adem kon komen en kon genieten van een warm drankje, een balletje gehakt en een broodje. Daarna ging het weer richting de startlocatie. Het gros van de deelnemers kwam na afloop van de tocht door het natuurgebied van Het Grote Veld bijna onherkenbaar over de finish. Velen zaten van top tot teen onder de modder. De omstandigheden waren erg zwaar maar toch waren deze 'bikkels' vol lof over de verzorging onderweg en de bewegwijzering van de route. Nadat de deelnemers met fiets en al door de wasstraat waren geweest kon men zich nog even opwarmen in de kantine onder het genot van een kopje koffie of een kom erwtensoep. De VRTC de 8 kastelenrijders wil graag alle deelnemers die ondanks de vele regen toch naar Vorden waren gekomen hartelijk danken voor hun komst.

Zondag 27 januari 2019 staat de Kastelenrit op de agenda van VRTC de 8 Kastelenrijders en men hoopt dan weer vele deelnemers te mogen verwelkomen.


Kerstviering KBO-PCOB

VORDEN - Op vrijdag 21 december om 14.00 uur houdt de KBO-PCOB in De SooS (Dorpscentrum) Kerstviering. Er zal weer een mooie liturgie worden samengesteld. Pastor Jan Leyenhorst uit Ruurlo houdt de overdenking en vertelt ook het kerstverhaal.