Ronddwalen door het kasteel in kerstsfeer

VORDEN - Kasteel Vorden houdt haar deuren ook in de wintermaanden open. In principe alleen op zondag, maar komend weekend is het zelfs op zaterdag geopend. Bezoekers mogen ronddwalen door de sfeervol in stijl ingerichte en met houtvuur verwarmde vertrekken, zalen, torens, keldergewelven en geheime gangen van het kasteel. Ook het nuttigen van een drankje en een hapje op het mooie terras of in restaurant 't Kasteelhaantje blijft mogelijk.

"De dagen voor en na Kerst zijn weliswaar koud en donker", zegt Karin de Rouw, eigenaresse van het kasteel. "Maar toch vaak ook de gezelligste van het jaar. Op zaterdag 15 en zondag 16 december kunt u van 11.00 tot 17.00 uur genieten van de prachtige in kerstsfeer versierde vertrekken van Kasteel Vorden. Karin de Rouw zegt: "Het versieren doen we samen met een aantal enthousiaste mensen. Wij genieten er zelf ook van om het kasteel ieder jaar weer in een nieuwe kerststijl te zetten met brandende kaarsen en andere decoraties." De hond des huizes, een Rhodesian Ridgeback, heeft momenteel 7 pups, deze mogen ook voorzichtig geaaid worden. Bij interesse zijn er ook nog een aantal te koop. Verder wordt in het restaurant glühwein gen andere drankjes geschonken en zijn er huisgemaakte gebak, taartjes en broodjes.

Entree Volwassenen 10 euro (met audiotour 12 euro). Entree Kinderen 4 tot 12 jaar: 5 euro (met audiotour 7,50 euro).


Kranenburgse Kerstfair afgelast

KRANENBURG – Werd vorig jaar de Kerstfair op de Kranenburg 'geteisterd' door hevige sneeuwval. Afgelopen weekeinde gooide de regenachtige weersomstandigheden roet in het eten van de organisatoren van Kranenburgs Belang. Omdat de weersomstandigheden voor zondag er niet gunstig uitzagen besloot het bestuur van Kranenburgs Belang zaterdagmiddag om de Kerstfair naast het Heiligbeeldenmuseum af te gelasten. Voor wie wat beweging wilde was er er wel gelegenheid om aan negen kilometer lange Kerstwandeling, die ook door Kranenburgs Belang was georganiseerd, deel te nemen. Hopelijk treft de organisatie volgend jaar betere weersomstandigheden.


Harmonie Vorden op de Kerstmarkt

VORDEN - Dit jaar geeft Harmonie Vorden twee optredens tijdens de Kerstmarkt Vorden op zaterdag 15 december. Het leerlingenorkest, onder leiding van Harry ten Brinke, opent dit jaar het muzikale programma op het buitenpodium om 14.00 uur.

De toekomst van de vereniging, aangevuld met een paar oudgedienden. De leerlingen hopen op een veel publiek en willen op deze manier graag nog veel meer kinderen jongeren inspireren om muziek te gaan maken. Dus kom genieten van onder andere 'Jingle Bells' en 'We wish you a merry Christmas'! Het harmonieorkest, onder leiding van Nikki Kleijsen mag om 18.00 uur de afsluiting van de kerstmarkt verzorgen met een prachtig kerstconcert in de Dorpskerk. De deuren van de kerk staan open en een ieder is vrij om in en uit te lopen. Kom een uurtje komen genieten van een gevarieerd programma. Een aantal bekende klassiekers niet zullen hierin niet ontbreken, zoals 'Sleighride' en 'All I want for Christmas', maar ook Russian Christmas Music van Alfred Reed en 'Fairytale of New York'.