'Een kerstmarkt zoals een kerstmarkt hoort te zijn'

VORDEN - De Vordense Kerstmarkt, zoals de organisatie het omschrijft: "Een kerstmarkt zoals een kerstmarkt hoort te zijn". Met houten kramen, vuurkorven om op te warmen of brood kan bakken, en alles omlijst met veel stemmige live muziek, glühwein en lekker hapjes dankzij de preuverie van de horeca. Ook dit jaar is er weer een ruim aanbod, kom genieten op zaterdag 15 december van 14.00 tot 19.00 uur.

Op de kerstmarkt die op het marktplein naast de kerk wordt gehouden staan zo'n vijftig standhouders die in kramen producten aanbieden of een demonstratie geven. Er zijn de meest uiteenlopende zaken te bekijken, te koop en te proeven. Van Pieterpad likeur, in de Achterhoek gebrouwen en goede wijnen tot kerststukjes en sieraden. Op het marktplein wordt vis gerookt en wafels gebakken. Ook wordt de midwinterhoorn gedemonstreerd. Alle standhouders worden binnenkort voorgesteld op de Facebookpagina van de Kerstmarkt Vorden. Verder is er een stal met levende have van Zorgboerderij De Mettemaat. Daarnaast kunnen kinderen ook broodbakken of ballen gooien op keukengerei? Met de Scouting Vorden kunnen de kinderen ook aan het knutselen en ontdekken.

Om 13:45 uur openen midwinterhoornblazers het muzikale programma, gevolgd door een optreden van een jeugdensemble van de Vordense harmonie om 14.00 uur op het podium, op het marktplein. Er zijn acht optredens van verschillende muzikanten. Het programma varieert van kerstliederen en een popkoor, tot een akoestische gitaarband. Ook de jonge singer/songwriter Marise den Bakker uit Baak (deelname 'The Voice Kids' 2016) treedt op en wordt begeleid door pianist Jeshja van Noort.

De organisatie van de kerstmarkt is in handen van de Kerstmarktcommissie, een onderdeel van de Vordense Ondernemers Vereniging, die tevens zorgen voor de kerstbomen en verlichting in het dorp.


Facebook: 'Vordense kerstmarkt met kerstpreuverie'