Wisselvalligheid speelt DVO parten

HENGELO - DVO DS1 heeft de eerste wedstrijd van 2018 met 2-3 van Twente '05 DS1 uit Enschede verloren. Het team speelde erg wisselvallig waardoor het na een 2-1 voorsprong geheel onnodig alsnog de zege liet glippen.

De uitwedstrijd was vrij gemakkelijk met 1-3 gewonnen. Al snel bleek dat DVO de vormcrisis nog niet geheel te boven was en keek het tegen een 0-4 achterstand aan. Langzaam vocht het team zich terug en verliep de eerste set tot 20-20 redelijk gelijk opgaand. In de slotfase ging de set alsnog met 23-25 verloren door eigen fouten op beslissende momenten.
In de tweede en derde set bleek met iets meer druk op de tegenstander dat deze bepaald geen topploeg was en ineens ging het met DVO weer ouderwets lopen. Met een 10-1 voorsprong werd in de tweede set al snel een flink gat geslagen, die vrij gemakkelijk gehandhaafd kon worden. Uiteindelijk kon DVO met een 25-19 met een tevreden gevoel weer van speelhelft wisselen.
In de derde set leken de Hengelose vrouwen de vorm weer te pakken hebben. Met de jonge speelsters Floor Melgers, Sterre Smeitink en Mieke Denkers in de basis liep het ook nu als een trein, na weer snel met een grote voorsprong te starten. Nadat DVO naar 19-11 was uitgelopen was het met de tegenstand gedaan en werd ook deze set met 25-21 gewonnen.
Kat in het bakkie, dacht iedereen, maar hoe snel kan een wedstrijd kantelen bij het volleybal. Nu was DVO niet bij de les en keek het met ongeloof naar een 0-7 achterstand naar het scorebord. Dit kwam niet meer goed en plotseling ging er weer van alles mis, zodat deze set binnen de kortste keren met 11-25 werd verloren.
Hierdoor was voor het eerst dit seizoen een vijfde set nodig. DVO herstelde zich goed en begon overtuigend aan de beslissende set. Met een snelle 6-1 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht en ook na de 8-4 stand bij de wissel leek het gat groot genoeg om de zege veilig te stellen. Hierna was ineens alle fut eruit en werden op de belangrijke momenten verkeerde keuzes gemaakt. Twente, nummer 11 van de ranglijst, speelde ook niet geweldig, maar wist goed van de DVO-fouten gebruik te maken en won de set met 11-15.
Het positieve aan de wedstrijd was dat DVO door de twee punten de vierde plaats (nog) kan handhaven. Maar om deze mooie plek ook op de lange termijn vast te houden zal er toch weer eens gewonnen moeten worden. In de komende week speelt DVO DS1 twee wedstrijden. Dinsdag 16 januari 20.00 uur wordt in sporthal Mossendam in Goor tegen Dynamiek DS1 (tweede klasse) de derde bekerronde gespeeld. Zaterdag 20 januari om 16.00 uur volgt de uitwedstrijd tegen de nummer 3, Tornado Geesteren DS1.