Sander Sesink, winnaar Angelo Stapelbroek, Mark van der Weijden die tweede werd en uitbater Zhao Zhu. Foto: PR
Sander Sesink, winnaar Angelo Stapelbroek, Mark van der Weijden die tweede werd en uitbater Zhao Zhu. Foto: PR

Angelo Stapelbroek strijkt met de eer

STEENDEREN - Tijdens de feestdagenstop van de competitie heeft de Biljart Vereniging De Seven Steenen haar jaarlijkse terugkerende onderlinge toernooi gespeeld. Het toernooi, dat dit jaar wederom genaamd Libati, dit is 20 Libre, tien bandstoten en tien van rood + een aantal driebanden naar het gemiddelde van de speler, was prima in elkaar was gezet door Sander Sesink en Angelo Stapelbroek.

Het toernooi was verdeeld in twee poules die in voorrondes moesten strijden om de twee best geplaatsten per poule door te laten gaan naar de finale ronde. Na mooie goede voorrondes, met sommige partijen van een zeer hoog niveau, waren de vier finalisten bekend. Op zaterdagmiddag 13 januari mochten de vier heren, John Harmsen, Jos van Leussen, Mark van der Weijden en Angelo Stapelbroek in een kruisfinale uitmaken wie in de grote finale zou mogen uitkomen.

Deze kruisfinales waren zeer spannend waarbij in beide partijen de serie driebanden de uitslag moesten brengen. Angelo en Mark mochten strijden voor de hoogste clubeer. Onder grote belangstelling, de nodige spanning en heerlijke hapjes geserveerd door Zhao en Liya moesten de twee heren, waarvan Mark voor het tweede opvolgende jaar in de finale stond, uitmaken wie zich als winnaar van dit toernooi mocht laten kronen en zodoende voor een jaar zich de beste biljarter van de vereniging mag noemen.

De spanning was om te snijden, alle twee de heren moesten nog één keer driebanden maken, maar het was uiteindelijk Angelo die met de eer ging strijken. Uit handen van de organisatie Sander Sesink mochten Angelo en Mark hun prijzen in ontvangst nemen. Namens de vereniging werd de organisatie bedankt voor goed en leuk opgezet toernooi en een bloemetje aangeboden door de voorzitter Herman Steentjes.

Tussen dit toernooi door heeft op oudejaarsdag het traditionele potbiljarten plaatsgevonden, de opkomst was ook dit jaar weer goed te noemen en de prijzen waren beschikbaar gesteld door de uitbater van De Seven Steenen de familie Zhu. In vier verschillende ronden waren de winnaars Danny van Wilsum, Herman Groot Roessink, Gilbert Hendriksen en Jan Ditzel.

Uiteraard wil Biljart Vereniging De Seven Steenen ook graag nieuwe leden verwelkomen.