De collecte van de Hersenstichting

STEENDEREN - Tijdens de landelijke collecteweek van 29 januari tot 4 februari zetten vrijwilligers zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. Vele enthousiaste collectanten gaan in de regio op pad om geld in te zamelen.

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. Met de opbrengst van de collecte wordt alles op alles gezet om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te realiseren. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant. Men kunt ook een gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Zij zoeken nog collectanten. Opgeven kan bij de collecteorganisator Mary Radstake, telefoon 0314-623661.


www.hersenstichting.nl


Zonnebloem Hengelo-Keijenborg zoekt nieuwe bestuursleden

HENGELO/KEIJENBORG - Bij velen is Nationale Vereniging De Zonnebloem een welbekende naam. De vereniging zet zich in voor mensen die fysiek beperkt zijn, hetzij door handicap, ziekte of ouderdom.

De vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Hengelo-Keijenborg brengen op afgesproken tijden een bezoekje aan mensen die dit op prijs stellen en er worden diverse activiteiten georganiseerd waarbij de mensen (bij kleine activiteiten circa tien personen) worden opgehaald en weer worden thuis gebracht. Om aan deze activiteiten deel te nemen hoeft men geen donateur van De Zonnebloem te zijn. Om het werk voor deze groep mensen in Hengelo en Keijenborg te kunnen blijven doen, zoekt de afdeling enkele mensen die het bestuur komen versterken. Zonder een voltallig bestuur kan een dergelijke vereniging niet blijven bestaan. Het zou toch jammer zijn dat zij na ruim 25 jaar als zelfstandige afdeling zou moeten fuseren met een andere afdeling. Wie denkt geschikt te zijn voor een functie of wie meer informatie wil, schroom niet en neem contact op. Het zou een mooi begin van 2018 zijn.

Voor meer informatie, neem contact op met Gerda Masselink.


0575-462996

germas@xs4all.nl


Februari optredens in De Bleijke

HENGELO - Woon-zorgcentrum De Bleijke aan de Beukenlaan 1 in Hengelo heeft voor aankomende tijd een muzikale agenda samengesteld. De eerstvolgende activiteiten zijn Carnaval met Rita Oldenhave en de Raad van Elf, een optreden van het Koor Reborn een Thema Week in Oostenrijkse sfeer.

Carnaval met Rita Oldenhave en de Raad van Elf
Zaterdag 10 februari van 14.30-16.00 uur wordt het een vrolijke boel met Carnaval. Samen met de Raad van Elf wordt het een gezellig feest. . U bent van harte welkom deze middag aan de Beukenlaan 1 7255 DK Hengelo gld

Koor Reborn
Dinsdag 27 februari van 19.00-20.30 uur komt het Koor Reborn optreden. Het koor is een ruim 40 enthousiaste leden tellend gemengd koor, ontstaan in 1996, vanuit een reünie van een voormalig kerkkoor/jongerenkoor, onder leiding van dirigente Marina Kirchhofer. De leden komen uit Wichmond en omliggende dorpen. Ze zingen veelal Nederlands- en Engelstalige liederen, met af en toe een andere vreemde taal.

Thema Week in Oostenrijkse sfeer
De week van 19 tot en met 23 februari zal het Grand Café van De Bleijke een Oostenrijkse sfeer uitstralen. Deze week worden er foto's gemaakt van iedereen die dit wil voor de skihut. Dinsdag 20 februari komt het Talma Harmonica Kwartet spelen. Met veel Oostenrijkse liedjes; en er zal ook gejodeld worden. Op woensdagmiddag 21 februari krijgen de bewoners en gasten een hapje van Taverne Edelweiss uit Doetinchem. Donderdagmiddag zal Rob Mullink samen met de bewoners weer liedjes komen zingen. Dit keer zullen de bewoners ook wat Oostenrijkse liedjes zingen. Vrijdag 23 februari zal de week worden afgesloten met een stampotten buffet.

Voor meer informatie bel 0575-498200.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 18 januari 2018 was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de vierde ronde van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt.

Uitslag. Lijn A. 1. Riet Botschuyver en Bert Deunk 63,13%, 2. Dick Brinkman en Hans Dekker 57,81%, 3. Herman Stapelbroek en Han van Oosterbos 56,77% . Lijn B. 1. Margaret Heijting en Gerda Tankink 58,42, 2. Aartje Bernards en Pop Grizell 55,08%, 3. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 53,25%, Lijn C. 1. Paulien Gasseling en Minie Peters 60,42% , 2. Riekie Nieuwenhuis en Riet Niesink 55,21%, 3. Hermien Koenders en Mies van Zadelhof 53,13% .

Op donderdag 25 januari is de derde speelavond van de vierde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.