Anja den Bakker van Puur Natuur vertelt over het werk in het atelier. Foto: PR
Anja den Bakker van Puur Natuur vertelt over het werk in het atelier. Foto: PR

Leren van cliënten van Puur Natuur

HENGELO - In Ons Huis in Hengelo hield Vrouwenbeweging Passage Afd. Hengelo woensdag 17 januari haar maandelijkse bijeenkomst. Voorzitter Rita heette iedereen welkom en opende de avond met de overdenking: 'U moet u niet aanpassen aan deze wereld' en aansluitend het gedicht: 'najagen van de wind'. Uitgenodigd was Anja den Bakker van Philadelphia`s Puur Natuur, gevestigd aan de Ruurloseweg. Zij had drie cliënten meegebracht die samen met haar vertelden wat ze zoal doen van`s morgens 9.00 tot `s middags 16.00 uur.

Door 26 vrijwilligers worden bij toerbeurt de cliënten uit Rha en Doesburg, Doetinchem, Hengelo en omstreken opgehaald. Onder leiding van drie beroepskrachten worden er allerlei activiteiten bedacht: formulieren voor de gemeente vouwen, Sara poppen maken voor de verkoop in de eigen winkel, mooie grote sierschalen en reuze pompoenen gemaakt van papier-maché. Een buitenactiviteit is het opruimen van plastic afval in Park De Bleijke. Wat kan er veel als je uitgaat van wat wel kan. Een hoogtepunt was natuurlijk vorig jaar het bezoek van Gerda Havertong. Ze werd heel hartelijk ontvangen en mocht mee naar het Pax-terrein om de maandagse was op te halen.
De aanschaf van een 3D-printer is ook een schot in de roos. De jongen die een autootje tekent, en hem na een paar uur uit de printer haalt, heeft `t zelf gedaan en houdt niet een plat maar een echt automodel in z`n handen. Zo kan men van alles maken.

Na de pauze waren er drie workshops die afwisselend door de dames werden gevolgd: één voor de printer, één voor kaartjes maken en één voor taartpunt-cadeaudoosjes maken. De dames van Passage kregen een grappige attentie mee naar huis. Rita bedankte de dames van Puur Natuur, en in het bijzonder Anja den Bakker met een envelop. Zij wenste iedereen wel thuis en eindigde met het gedicht 'Nu'.