V.l.n.r.: Aiden van Andel, Jorrit Kornegoor, Quintin Uijtenboogart en Iwan Kornegoor. Foto: PR Foto:

Jongens Achilles Hengelo nemen
medailles mee naar huis

HENGELO/BARCHEM - Op zaterdag 13 januari organiseerde gymnastiekvereniging DOS Barchem de jaarlijkse rayonkampioenschappen voor jongens. Dit is een turnwedstrijd waar jongens van verschillende leeftijden en niveaus aan deel kunnen nemen. Maar liefst 48 deelnemers van vijf verenigingen (WSV Warnsveld, RGV Ruurlo, Brinio Lochem, Achilles Hengelo en DOS Barchem) gingen met elkaar de strijd aan op vijf verschillende onderdelen, verdeeld over twee wedstrijden. Achilles was met tien deelnemende jongens goed vertegenwoordigd.

In de categorie R2 eindigde Kaj Harmsen op de eerste plaats, hij turnde alle onderdelen erg netjes. Ruben Engbers, de jongste deelnemer van Achilles, werd vijfde. Collin van Andel en Rik Abbink waren beide sterk op het onderdeel brug, maar vielen buiten de prijzen. In de categorie R1 mocht Lasse Harmsen, de broer van Kaj Harmsen, een gouden medaille ophalen. Sil Wesselink werd vierde in deze categorie.

In de tweede wedstrijd kwamen de jongens van de selectie aan bod. Bij de pupillen 20, mocht Jorrit Kornegoor plaats nemen op het hoogste podium. In de categorie Jeugd 18, mocht zijn broer Iwan Kornegoor ook op het hoogste podium gaan staan. Beide heren waren het beste op het onderdeel sprong. Aiden van Andel, pupil 19, wist deze wedstrijd het zilver te bemachtigen. Quintin Uijtenboogaart, pupil 18, werd eerste. Hij liet een van de betere oefeningen op de vloer zien.

De voorbereiding was onder leiding van Betty Lassche, Ben Lebbink, Joyce Lieverdink en assistenten. Mede dankzij de goede begeleiding van Joris Eenink en Iwan Kornegoor konden de jongens van Achilles dit resultaat bereiken.