De meiden van Achilles van de vijfde divisie. Foto: PR
De meiden van Achilles van de vijfde divisie. Foto: PR Foto:

Ontknoping 41e Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi

HENGELO - Zaterdag 27 januari vindt de ontknoping plaats van het 41e Jentha Fysiotherapie DVO Stratenvolleybaltoernooi. Dit zijn de laatste zeven van de in totaal 355 gespeelde wedstrijden.

Om 17.00 uur zullen de dames en heren in de derde klasse hun finalewedstrijd spelen om te bepalen welk team volgend jaar mee zal gaan spelen in de tweede klasse. Aansluitend zal het er om 18.00 uur om spannen wie zich in de tweede klasse kampioen mag noemen. Vervolgens spelen om 19.00 uur de teams uit de eerste klasse de finalewedstrijden. De laatste speelwedstrijd van deze dag en tevens van het toernooi zal om 20.00 uur plaatsvinden: de finale van de heren Topklasse. Via de website is te zien welke teams er in de finale spelen.

Het toernooi wordt om 21.00 uur afgesloten met een feestavond in de kantine van sporthal de Kamp. Uiteraard is iedereen van harte welkom om de teams aan te komen moedigen en het toernooi af te sluiten met de feestavond. Zaterdag 27 januari vanaf 17:00 uur in Sporthal de Kamp in Hengelo.


www.toernooi.nl


Eerste plaatsingswedstrijd heren turnen vierde divisie

HENGELO/AALTEN - De eerste wedstrijd turnen heren vond plaats in Aalten, georganiseerd door turnvereniging Ahtos. Achilles turnt hier mee in de vierde divisie op vaste en vrije oefenstof.

Rens Kafoe turnt vaste oefenstof, het was een stabiele wedstrijd ondanks zijn blessure aan de knie. Helaas vergat hij op sommige oefeningen enkele onderdelen waardoor hij verschillende punten liet liggen. Zijn hoogste scores waren op brug 15.600 en ringen 15.700, daar liet hij een mooie spreidsalto af zien. Jean-Gady Lootsma turnt keuze oefenstof. De oefeningen waren voor alle jongens een test omdat dit jaar de oefenstof is veranderd en aangescherpt. Jean-Gardy had veel zin aan het turnseizoen en zijn eerste onderdeel was sprong de hoogste score met 10.600, ook op ringen een eerste plek met een 10.450. Jammer genoeg gingen de andere oefeningen nog niet geheel naar wens en is er dus nog werk aan de winkel om de onderdelen vloer, rek, voltige en brug te verbeteren.

De volgende wedstrijd is op 17 maart, hopelijk is Joris Eenink dan ook zover opgeknapt van zijn blessure om enkele onderdelen mee te turnen.


Ondanks zenuwen goed geturnd

HENGELO - Afgelopen zondag hadden de meiden van Achilles van de vijfde divisie hun eerste wedstrijd. In de tweede ronde moesten Tess Barink en Nicky Veenhuis (pupil 2 D2) turnen.

Er zaten nog wel wat foutjes hier en daar in de oefeningen en door spanning werd soms ook wat vergeten, maar over het algemeen hebben ze netjes geturnd. Tess werd 21ste met een vierde plaats op sprong. Nicky werd vlak erachter 23ste.

In de derde wedstrijd moesten Ise Wissink en Isis van Leussen bij de instap D2 turnen. Ze waren allebei toch wel zenuwachtig en zijn uiteindelijk 29ste en 30ste geworden. Hierbij had Isis een 9de plaats op vloer. Verder moesten Melieke Hiddink en Naomi Plant (jeugd 2 G) en Coco Hoenink (senior E) in de derde ronde hun eerste wedstrijd turnen. Ondanks dat Melieke de balk twee maal verliet, haalde ze de zevende plaats met een tweede plaats op vloer. Naomi werd uiteindelijk 11de met een derde plaats op vloer. Coco turnde ook een goede wedstrijd waarbij ze uiteindelijk zevende werd, met een eerste plaats op brug.