Boek over vijftig jaar Pax-Praat

HENGELO - Er komt een einde aan het clubblad Pax-Praat. Vijftig jaar lang kwam het orgaan van de voetbalvereniging Pax wekelijks uit. Daarmee was het een uniek en bijzonder fenomeen, want naar alle waarschijnlijkheid heeft geen enkele andere club in Nederland dit voor elkaar gekregen.

De leden worden tegenwoordig echter via allerlei andere kanalen op de hoogte gehouden, zodat het blad minder actueel is dan in vorige decennia. Ook stopt hoofdredacteur Herman Groot Wassink ermee en staat niemand meer te trappelen om het over te nemen. Om die redenen zal in juni de laatste Pax-Praat verschijnen. Naar aanleiding hiervan wordt momenteel een boek samengesteld over vijftig jaar Pax-Praat. Alle hoogte- en dieptepunten van het veelbesproken clubblad komen hierin aan bod en allerlei andere randzaken die met de club te maken hebben. Hiervoor is een commissie samengesteld bestaande uit Kristian van Petersen, Bertus Menkveld, Erwin ten Kate, Teun Stortelder, Herman Groot Wassink en Willy Hermans. Het tijdperk wordt verdeeld over vijf decennia.
Foto's gezocht
In het boek zullen ook veel foto's komen. Om een goede selectie te kunnen maken is de commissie nog op zoek naar foto's. Graag roepen ze hierbij de hulp in van huidige en oude Pax-leden, supporters of sympathisanten. Het gaat om foto's uit deze hele periode van 1968 tot 2018 en het gaat vooral om activiteiten en randzaken om de club en clubblad heen: inleggen, feestavonden, koffiekar, recepties, verbouwingen, uitwisselingen, kampioenschappen, onderhoudsploeg. Ook actiefoto's en elftalfoto's kunnen worden aangeboden met namen. Denk niet deze foto's hebben ze al, want dat valt vaak tegen. In de beginperiode werden maar weinig foto's gemaakt, tegenwoordig juist heel veel met mobiel maar die blijven dan bij particulieren.

Afdrukken kunnen worden gebracht naar Willy Hermans, Plataanweg 40, bij de commissieleden zelf (na inscannen komen ze retour), maar ook digitaal (liefst meer dan 1 MB) worden gemaild naar w.hermans@uitgeverijhermans.nl.


Bridgers spelen 1700 euro bijeen voor zorgboerderij De Bult

TOLDIJK - Op zaterdag 20 januari mocht Zorg- en Recreatieboerderij De Bult te Toldijk een bedrag van 1700 euro incasseren. Dit was de opbrengst van het Goede Doelentoernooi dat de Bridgeclub Bronkhorst jaarlijks eind januari organiseert in zaal Den Bremer.

Met 60 paren verdeeld over vier lijnen was de groep deelnemers bijna gelijk aan vorig jaar. De wedstrijdleiding was zoals vanouds in goede handen van Ruud Bijloo. In de pauze werden veel loten verkocht ten behoeve van de totale opbrengst en hiervoor waren twee prijzen te winnen. De hoofdprijs was een bridgeweekend voor 2 personen, beschikbaar gesteld door hotel Asteria te Venray. De tweede prijs was een dinerbon van Den Bremer. Na afloop van zeven speelronden werd de balans opgemaakt en kon door voorzitter Hans Oldhoven aan Harriët Hiddink de cheque overhandigen. Harriët was hier buitengewoon blij mee.

Uitslag
De paren die in de uitslag op de eerste, de vijfde en de elfde plek eindigden, mochten een prijs gaan uitzoeken. De uitslag: Lijn A. 1. Monique Ruighaven & Janus Ruighaven 62,20%, gedeelde 2 en 3 plaats Annie Giesen & Tonnie Giesen alsmede Annie Schennink & Ben Schennink 58,33% . Lijn B. gedeelde 1 plaats, Thea Gilsink & Thea Gilsink alsmede Herman Stapelbroek & Han van Oosterbos 56,43%, 3. Leny Keurntjes & Bart Keurntjes 56,32%. Lijn C. 1. Miny Holstein & Alie van Doggenaar 66,30%, 2. Diny Hartelman & Ruud Bijloo 63,44%, 3. Jan Rondeel & Dick Wijers 59,21%. Lijn D. 1. Inge van Welij & Jonne van Welij 63,10%, 2. Riet Drosterij & Ab Drosterij 62,50%, gedeelde 3e plaats Evert Thalen & Nel Warringa alsmede Diny Volkers & Dick Kwakkel 58,33%.

Bij deze bedankt Bridgeclub Bronkhorst de Regiobank Steenderen en Autobedrijf Melgers uit Steenderen voor het al jarenlang sponsoren van dit evenement en iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van dit toernooi.


Ontmoeting en Inspiratie

REGIO - Ontmoeting en Inspiratie was voorheen Vorming en Toerusting: een nieuwe naam en een nieuw logo, met nieuwe en oude vertrouwde activiteiten. Onder goedkeuring van de Raad van Kerken Halle, Keijenborg en Zelhem maakt de commissie al vele jaren een programma van heel verschillende activiteiten. Het is de bedoeling dat mensen van de geloofsgemeenschappen elkaar bij de diverse programmaonderdelen ontmoeten, maar ook van buiten die kring hopen ze dat mensen komen en willen instappen. Iedereen is van harte welkom.

De commissie Ontmoeting & Inspiratie wil het graag mogelijk maken elkaar te ontmoeten rond inspirerende thema's. In een folder staan de activiteiten die de komende maanden georganiseerd worden. In al deze activiteiten staat ontmoeting en inspiratie centraal, telkens rond andere thema's. De commissie hoopt een ieder bij een of meerdere activiteiten te ontmoeten. Er zijn nauwelijks kosten aan deze activiteiten verbonden: 4 euro en hierbij inbegrepen is koffie of thee. Folders liggen het voorportaal van de Lambertikerk, in de bibliotheek, in de Grote kerk in Halle en in de Kerk in de Keijenborg. De diverse programma's zullen ook in Contact kenbaar worden gemaakt.

Inlichtingen via de commissie: Herma Garretsen, 0314-6315 27, herma.garretsen@hetnet.nl, Frank van Meijl, 0314-844289, frankvmeijl@hotmail.com, of Gerdien Kleistra, 0314-622164, geke.kleistra@gmail.com